'8 Puanı Yakalamamız Gerekiyor'

Atiker Konyaspor Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay, gruptan çıkmak için 8 puanı yakalamaları gerektiğini belirterek, "Bir şekilde bunu almanız lazım. Yoksa alamazsanız 7 veya 8 puan size yeterli olabilir gruptan çıkmanız için bunu kovalamak zorundasınız. Bunu kovalayacağız" dedi.

Atiker Konyaspor UEFA Avrupa Ligi I Grubu ikinci maçında sahasında konuk ettiği Portekiz temsilcisi Vitoria Guimaraes’i 2-1 yenerek, Avrupa Ligi’ndeki ilk galibiyetini aldı. Atiker Konyaspor Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay, Vitoria Guimaraes maçı sonrası düzenlenen basın toplantısında iyi bir akşam olduğunu belirterek,

"İyi bir akşam oldu. Oyuncularımızın, seyircimizin, taraftarımızın katkısıyla kendilerini aşan, kendilerini çok daha iyi ifade eden, oyun anlayışı ortaya çıktı. İlk yarısı ve ikinci yarısı birbirinden farklı olmadı, sadece müsabakanın böyle 10 dakikalık bölümünde biraz seviyemiz düştü ama onun dışında tekrar yükselttik. Rakibimiz güçlü bir rakip saygı duyuyoruz. Mağlup olması onun gücü veya kalitesinin kaybolmasına neden değil. Ama biz de en az Guimaraes kadar saygıyı hak edecek eylemlerde ve davranışlarda bulunduk. Bütün oyuncu arkadaşlarımı kutluyorum" dedi.

Bugün çok yüksek fiziksel değerlerle mücadele gücü yüksek bir oyun oynadıklarını ifade eden Akçay, "Bu nedenle de bütün oyuncularımı ve taraftarımızı tekrar tekrar kutluyorum. Camiamız ve ülkemiz için iyi bir müsabaka oldu, iyi bir sonuç oldu. Umarım bunların devamını sürdürebiliriz. Çünkü sürdürmemiz gerekiyor. Artık ülkede de bazı şeyleri de değiştirmenin zamanı ve kendimize güvenmemiz gerektiğini de öğrenmemiz gerekiyor" diye konuştu.



"FOFANA’NIN DEVAMLILIKLA İLGİLİ SORUNU VAR, ÇÖZMEYE ÇALIŞIYORUZ"

Fofana ve Ömer Ali hakkındaki soruları da yanıtlayan Akçay, "Fofana zaman zaman kendini ifade etmede zorluk yaşayan bir oyuncu. Duygusal, bu duygusal yapısı onun lider bir oyuncu olmasına engel midir, sanmıyorum. Biraz konuşarak bazı psikolojik yardımlarla daha olumlu hala dönüşebilir. Çünkü özellikleri var. Fofana bir anda vazgeçebileceğiniz bir oyuncu değil. Israr etmeli ve gelişmesine katkı vermelisiniz. Zaten o tip oyunca sayısı da fazla yok, adam eksiltebilen üretken olabilen. Devamlılıkla ilgili sorunu var, çözmeye çalışıyoruz. Bu fiziksel bir sorundur. Bunun üstesinden geleceğimizi düşünüyorum. Taktik olarak da zaten zaman zaman gelişiyor" ifadelerini kullandı.

Akçay, Ömer Ali’nin de Türkiye’de çok ender görülen profesyonellik davranışı gösterdiğini söyleyerek, "Mevkisini benimseyerek oynaması çok kaliteli bir şey. Yani eften püften bakmıyor, sağa sola bakarak oynamıyor. Bunu benimsedi takımının görevi bu olduğuna inanarak takımına bu şekilde faydalı olacak şekilde oynuyor. Sanıyorum milli takıma da aday olabilir" dedi.



"8 PUANI YAKALAMAMIZ GEREKİYOR"

Gruptan çıkmak için 8 puanı yakalamaları gerektiğini de kaydeden Akçay, "Bir şekilde bunu almanız lazım. Yoksa alamazsanız 7 veya 8 puan size yeterli olabilir gruptan çıkmanız için bunu kovalamak zorundasınız. Bunu kovalayacağız" şeklinde konuştu.

Yeşil-beyazlı taraftarların bu akşam kendilerine çok yararlı olduklarını ve yardım ettiklerini belirten Akçay, taraftarlara teşekkür ederek sözlerini tamamladı.

(Ahmet Ataş - Mustafa Yaşar Beşer /İHA)

Kaynak: İHA