Kartepe Yeni Spor Kompleksine Kavuşuyor

Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez’in vizyon projelerinden olan Şehit Abdullah Tayyip Olçok Spor Kompleksi açılışa hazır duruma geldi.

15 Temmuz hain darbe girişiminde 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde şehit düşen Abdullah Tayyip Olçok’un adının verildiği Kartepe Acısu’da yapılan spor kompleksi açılışa hazır duruma getirildi.

2017 Mart ayında başlanan ve 29 Eylül Cuma günü Başbakan Yardımcısı Fikri Işık’ın katılımıyla açılışı gerçekleştirilecek olan Şehit Abdullah Tayyip Olçok Spor Kompleksi 16 bin 500 metre kare alan üzerine kuruldu. Stadyum içerisinde 600 metre kare bin kişilik kapalı tribün, futbol, voleybol, basketbol, tenis sahaları, kafe, toplantı salonları bulunuyor.

Spor Kompleksinde 4 adet soyunma odası, hakem odası, saha komiseri odası, gözlemci, güvenlik, mescid, wcler, toplantı salonu ve 3 adet malzeme odası bulunuyor. Tesis içerisinde yapımı tamamlanan futbol sahası FİFA standartlarına uygun olarak hazırlandı. Futbol sahası çevresinde 4 metre genişliğinde koşu parkuru da bulunuyor. Futbol sahasında Bölgesel Amatör Lig maçları yapılabilecek. Spor kompleksi içerisinde ayrıca 36x18 ölçülerinde basketbol sahası, 36x18 ölçülerinde voleybol sahası, 230 metrekare kafeterya binası ve bin metrekare otopark alanı bulunuyor.

Tüm hemşehrilerini açılışta görmek istediğini belirten Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, “Kartepemiz yine ilklerinden birine kavuşmuş olacak söz verdiğimiz gibi ilçemizin en büyük ve en komplike spor tesisini hayata geçirmiş olacağız. Spor hayatımızın vazgeçilmez bir parçası olmalı. Tüm Kartepe olarak böylesi önemli yatırımlara sahip çıkmalıyız. Kartepeli hemşehrilerimiz için yaptığımız bu spor kompleksimize yüreğimizden acısı silinmeyecek olan 16 yaşında şehit verdiğimiz genç yavrumuz Abdullah Olçok’un adını verdik. Bu onuru ve gururu Başbakan Yardımcımız Fikri Işık’ın da teşrifleriyle paylaşmak için Cuma günü 14.00’de tüm Kartepe halkını görmekten memnuniyet duyarım” dedi.

Kaynak: İHA