AA Uluslararası Spor Haberleri Editörü Kuyucu Açıklaması

'Spor, dünyada tüm kapıları açan, algıları olumluya çeviren bir hadise'.

Anadolu Ajansı Uluslararası Spor Haberleri Editörü Barış Kuyucu, "Spor, dünyada tüm kapıları açan, algıları olumluya çeviren bir hadise." dedi.

Salı Sanayici ve İşadamları Grubu'ndan (Salı Grubu) yapılan yazılı açıklamaya göre, Antalya Tenis ve İhtisas Kulubü'nde düzenlenen haftalık olağan toplantıya konuk olan Kuyucu, "Türkiye'de ve Dünyada Sporun Ülke Ekonomisine Katkısı" konulu konuşmasında, hayata tutunuşun formülünü her zaman sporda bulduğunu, anne ve babasının sporcu olması nedeniyle hep sporla iç içe bir yaşamının olduğunu ve sporun insan hayatındaki etkilerini her zaman olumlu olduğunu gördüğünü ifade etti.

Spor haberciliği konusundaki gözlem ve tecrübelerini anlatan Kuyucu, "Spor, dünyada tüm kapıları açan, algıları olumluya çeviren bir hadise. Düşünün ki Sırplara en öfkeli olunan bir dönemde bir Sırp tenisçi dünyaya etki ederek sempati yaratmıştır. Coğrafyaları spor üzerinden sporun evrensel dili üzerinden okumak değerlendirmek çok önemlidir." ifadelerini kullandı.

Kuyucu, Taha Akgül, Ramil Guliyev, Naim Süleymanoğlu gibi sporcuların Türkiye'nin uluslararası arenada sempati kazanması ve tanınması için büyük değerler olduğunu vurguladı.

- "Stresli taraftarlarla dönüştük"

Taraftarlığın artık önemli bir kimlik haline geldiğini ve sporun barışçıl yanının unutulduğunu aktaran Kuyucu, "Sosyal hayatımızda mutsuz olduğumuz için stresli taraftarlara dönüştük." ifadesini kullandı.

Kuyucu, yurt dışında bir çok müsabaka izlediğini ve yorumladığını anımsatarak, insanların taraftar olmayı bir hal olarak taşıdığını ve sporla neşe mutluluk paylaştığını vurguladı.

Karadağ futbol takımının 23 yıl deplasmanda oynayan bir ekip olduğunu ve ilk haberlerini yapanlardan biri olduğunu kaydeden Kuyucu, "Hikayeleri var. Savaş ortamında doğan bir kulüp. Spor herkesi ikna edecek bir yoldur." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA