Semih Hekimoğlu Açıklaması 'Adımızı Profesyonel Lige Yazdıracağız'

Bölgesel Amatör Lig’in yeni ekiplerinden Hekimoğlu Doğanspor’un Kulüp Başkanı Semih Hekimoğlu, ligin yenisi olduklarını ancak kalıcı olmayacaklarını belirterek, bu ligden bir an evvel uzaklaşıp adlarını profesyonel liglere yazdıracaklarını söyledi.

Bu sezon Bölgesel Amatör Lig’e yükselen Hekimoğlu Doğanspor’da, Kulüp Başkanı Semih Hekimoğlu açıklamalarda bulundu. Hekimoğlu, geçtiğimiz sezon temkinli hareket ederek zirveyi göğüslediklerini vurguladı. Genç bir kadro ile Bölgesel Amatör Lig’e yükseldiklerini belirten Semih Hekimoğlu, "Dürüst olmak gerekirse bir önceki sezon yani benim başkanlığımın ilk yılında sütten ağzımız yandı yoğurdu üfleyerek yemeye karar vererek yola çıktığımız bir sezondu. Başarılı olmuş genç takım oyuncularımızla amatörün gelecek vaat eden gençlerinden kurulu bir kadro oluşturduk. Öncelikli hedefimiz Play-Off oynamaktı. Bunu gerçekleştirdikten sonra sporcularımızla yaptığımız konuşmalarda, bundan sonraki hedefleri kendilerinin belirleyeceğini söyledik. Şampiyonluğa olan inancımız ve arzumuz bizi şampiyonluğa taşıdı. Her kazandığımız maçtan sonra bize inanmayanlar ’Şampiyon mu olacaksınız’ dedi ve nitekim şu anda Bölgesel Amatör Lig’deyiz" diye konuştu.



"Ligin yenisiyiz ama kalıcı olmayacağız"

Bölgesel Amatör Lig’in yenisi olduklarını ancak kalıcı olmayacaklarını belirten Hekimoğlu, "Bunun için maddi ve manevi anlamda tüm sorumlulukları yerine getirmeye çalışıyoruz. Kurumsal yapımız ve altyapıya verdiğimiz önemden ötürü Profesyonel liglere fazlasıyla uygun olduğumuzu düşünüyorum. Temsile fazlasıyla önem veren kulüp yapımıza uygun bir teknik ekibimiz var. Bu nedenlerden dolayı Fethi Türkoğlu hocamızı göreve getirdik. Onun raporu doğrultusunda kulüp yapımıza uygun sporcu arkadaşları katarak yola çıktık. Sezon sonunda ligi hedeflediğimiz noktada bitirip benim bireysel kulübümüzün ise gelecek hedefleri açısından bir üst seviyeye taşınacağına olan inancım tam" diye konuştu.



"Bu ligden bir an evvel uzaklaşıp profesyonel liglere adımızı yazdırmak istiyoruz"

Hem sportif hem de ekonomik açıdan Hekimoğlu Doğanspor’un hedefinin bir an evvel bu ligden kurtulup profesyonel lige yükselmek olduğunu belirten Semih Hekimoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İlk hedefimiz tabi ki şampiyon olarak statüsü saçma bu ligden biran evvel uzaklaşıp profesyonel liglere adımızı yazdırmak. Bu lig için ekonomik hiçbir hedef koyamıyoruz çünkü başarısızlık durumunda tüm maddi emeklerin boşa çıktığı bir lig o yüzden doğru ekonomik yapılanma ile beraber başarılı olmak tek hedefimizdir."

"Altyapıya ve tesisleşmeye büyük önem veriyoruz"

Hekimoğlu, "Tesis anlamında çalışmalarımızı ASKF sahasında ve maçlarımızı oynayacağımız Ahmet Suat Özyazıcı Stadı’nda sürdürmekteyiz. Bu konuda bize saha temini noktasında yardımlarını esirgemeyen ASKF Başkanımız Burhan Cahit Erdem’e teşekkür ederim. Şampiyonluğa olan inancımız bizi tesis yeri arayışı ve tesisleşmeye yöneltmekte çalışmalarımız sürmektedir. İlerleyen günlerde bu yönde gelişmeler olabilir" ifadelerini kullandı.

"BAL’daki her takım profesyonelleşmeyi istiyordur"

Bölgesel Amatör Lig’in profesyonelleşme fikri hakkındaki düşüncelerini de paylaşan Hekimoğlu, "Her sezon öncesi 4. lig uygulamasından bahsediliyor ama olmayacak sanırım. Bence bu ligin sadece adı Amatör diğer tüm işleyiş, emek, dönen paralar tamamıyla profesyonel düzeyde. Ayrıca sahadaki mücadelede en az 3. Lig ayarında o yüzden BAL’daki her takım bu profesyonelleşmeyi istiyordur. Tüm bu harcanan emek ve paraları yasal bir zemine oturtmak kulüplerimizin işine gelecektir" değerlendirmesini yaptı.

Alt liglerden oyuncu üretimi konusunda yaşanan sıkıntılarla ilgili olarak ise Semih Hekimoğlu, şunları söyledi:

"Bu durum oyuncuya bağlı olduğu kadar kulüp hedeflerine de bağlı. Bu kadar maddi yükün altına girip sezonu genel tabloda 3. ama Trabzon takımları arasında 2. veya 3. sırada bitiriyorsanız küme düşme riski altındasınız. Böyle bir statüde ne teknik ekip ne de yönetim kurulu genç oyuncu konusunda cesur davranamaz. Yaşlı yada tecrübeli oyuncuyla başarının geleceği anlamına gelmez tabi ki bu durum ancak ülkemizde işleyiş bu. Gençlerle tecrübeli oyuncuları birleştirebilen kulüplerin hem başarılı hemde oyuncu yetişmesine yardımcı olacağına inanıyorum."

2017-2018 sezonunda tüm takımlara başarı dileklerinde bulunan Hekimoğlu Doğanspor Kulüp Başkanı Semih Hekimoğlu, 3. Lig yolunda kendilerini destekleyen insanlara teşekkürlerini ileterek sözlerini tamamladı.

Kaynak: İHA