Türkiye Erkekler 7'Li Ragbi Bölgesel Ligi Şampiyonu Eskişehir Aqua Rugby Warriors Oldu

Türkiye erkekler 7’li Ragbi Bölgesel ligi şampiyonu Eskişehir Aqua Rugby Warriors oldu.

Daha önce Türkiye 7’li Ragbi Bölgesel Liginde oynanan müsabakalar sonucu İstanbul ve Eskişehir gruplarında ilk dörde kalan takımlar, dün İstanbul Bahçelievler Yenibosna Stadyumunda yapılan Türkiye Bölgesel Ligi şampiyonasında 1.’lik için mücadele ettiler. Şampiyonaya Doğu grubundan; Aqua Rugby, Olympian ASK, ODTÜ SK ve ANKÜ SK katılırken, Batı grubundan da Firüzköy SK, İstanbul RFK, Trakya RK ve KOÇ SK katıldı.

Öğleden önce yapılan müsabakalarda alınan sonuçlar; ANKÜ SK : 7 - Firüzköy SK: 12, İstanbul RFK: 7 - ODTÜ SK: 22, Trakya SK: 5 - Olympian ASK: 19, KOÇ SK: 0 - Aqua Rugby : 42 şeklinde olurken, beşincilik klasman yarı final maçlarında; Trakya SK ANKÜ SK’yı 31-7 yenerken, İstanbul Ottomans RFK, KOÇ SK’yı 27-17 yendi. Yarı final maçlarında Olympian ASK, Firuzköy SK’yi 36-0 ile geçmeyi başarırken, Aqua Rugby Warriors ise ODTÜ SK’yi 21-12 mağlup ederek Olympian ASK’nın rakibi oldu. Klasman maçlarında Koç Üniversitesi ANKÜ SK’yi çekişmeli geçen bir mücadelenin ardından 19-17 mağlup ederek yedinci olurken, beşincilik maçında galip gelen taraf, İstanbul Ottomans RFK’yi 29-26 mağlup eden Trakya RK oldu. Üçüncülük maçında ise kazanan taraf, Firüzköy SK’yı 28-0 mağlup eden ODTÜ SK oldu. Üçüncülük kupasını Ragbi As Başkanı Bülent Güler verdi.

Final maçı ise büyük heyecana sahne oldu. Her iki takımın büyük mücadele verdiği bu maçta kazanan, Olympian ASK’yı 28-14 mağlup eden Eskişehir Aqua Rugby Warriors oldu. İkincilik kupasını Beyzbol As Başkanı Güngör Doğanay verirken, birincilik kupasını Federasyon Başkanı Sayın Murat Pazan takdim etti. Bu maçların ardından yapılan ödül töreninde turnuvanın hakemi Mustafa Dönmez olurken, turnuvanın oyuncusu ise Eskişehir Aqua Rugby’den Selçuk Cömert oldu.

Aqua Rugby Kulübü Başkanı Sercan İlker Ertan, şampiyonluk sonrası konuştu.

Türkiye’yi yurt dışında temsil etmek istediklerini söyleyen Başkan Ertan, "Bu şampiyonluğun ardından rotamızı yurt dışına çevirdik. Bu kadro ile yurt dışında tecrübe kazanmamız gerek. Antrenörümüz Emin Erden gerçekten çok çalışkan, bu işin detaylarını bilen birisi ve bu sene hem U18 kadromuzu hem de A Takım kadrosunu şampiyon yaptı. Ayrıca Unilig’de Anadolu Üniversitesinin başında şampiyonluk yaşadı ve sezonu 3 şampiyonluk ile kapattı. Antrenörümüze ve sporcularımıza güveniyoruz en kısa sürede ülkemizi yurt dışında temsil etmek istiyoruz" dedi.

Kaynak: İHA