Naim Süleymanoğlu yoğun bakımda

Şampiyon halterci Naim Süleymanoğlu, karaciğer yetmezliğinden komaya girdi.

Naim Süleymanoğlu yoğun bakımda
Avrupa, Dünya ve Olimpiyat şampiyonu halterci Naim Süleymanoğlu, karaciğer yetmezliğinden komaya girdi.

Akşam saatlerinde hastaneye kaldırılan Naim Süleymanoğlu'na siroz teşhisi konuldu. Yoğun bakıma alınan Süleymanoğlu'nun karaciğer nakli olması gerektiği belirtildi.

Naim Süleymanoğlu'nun yakın arkadaşı ve kişisel doktoru olan doktor Adnan Bağrıaçık'ın verdiği bilgilere göre Naim Süleymanoğlu eğer karaciğer nakli olmazsa günleri sayılı.

KARACİĞER NAKLİ OLMAZSA HAYATINI KAYBEDEBİLİR

Bağrıaçık konuyla ilgili şu açıklamaları yaptı; 'Naim Süleymanoğlu'nda karaciğer yetmezliği var. Kısa süre içinde acilen bir nakil merkezinde tedavi altına alınıp, karaciğer nakli olmazsa hayatını kaybedebilir. Sinan Şamil Sam süreci gibi bir süreç yaşıyoruz. Zaman çok kısıtlı. Naim Süleymanoğlu bu ülkeye sayısız madalyalar kazandırmış, sayısız rekorlar kırmış bir efsane sporcumuz. Şu anda yoğunda bakımda ve bilinci kapalı. Allah yardımcısı olsun.'

Naim Süleymanoğlu yoğun bakımda

1988 SEUL OLİMPİYATLARI VE NAİM

Naim Süleymanoğlu ve Türkiye için 1988 Seul Olimpiyatları'nın yeri ayrı. Çünkü; Naim'in 1988 Seul Olimpiyatları'na Türkiye adına katılabilmesi için Türk hükümetince Bulgaristan'a 1 milyon dolar ödenerek gerekli izin alındı.

Bu olimpiyatlarda Süleymanoğlu 60 kg koparmada sırasıyla 145 kg, 150.5 kg, 152.5 kg, silkmede 175 kg, 188,5 kg, 190 kg, toplamda da 320 kg, 339 kg, 342.5 kg kaldırarak 6 dünya 9 olimpiyat rekoru kırarak muhteşem bir zafer elde etti ve böylece Türkiye'ye olimpiyatlar tarihinde güreş dışında ilk altın madalya kazandıran sporcu oldu.

Kaynak: İHA