Eskrim Sporcusu Minuto'dan Altın Madalya

Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da düzenlenen Uluslararası Eskrim Satellite Turnuvasında, Adıyaman'ı temsil eden milli sporcu Martino Minuto altın madalya kazandı.



Adıyaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Amsterdam'da düzenlenen Uluslararası Eskrim Satellite Turnuvası'nda, millieskrimci Minuto, 5 rakibini yendikten sonra finalde İtalyan rakibi Filippo Guerra'yı 15-11 mağlup ederek altın madalyayı almaya hak kazandı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş, olimpiyatlara isimlerini yazdırabilmek içinsporcularının büyük başarı sergilediğini belirtti.

Altın madalya kazanan Martino Minuto, Adıyaman'ı ve Türkiye'yi, Hollanda’da başarıyla temsil ettiğini sözlerine ekleyen Keleş, şunları kaydetti:

'Şampiyon sporcumuz, erkekler flöre kategorisinde yarışan Minuto, pul müsabakalarının ardından Hollandalı rakibi Wouter Prommel’i 64’lük tablo müsabakasında 15-5 mağlup etti. Yarı finalde Belçikalı Stef De Greef'i 15-9 ile geçen milli sporcumuz finaleyükseldi. Finalde İtalyan Filippo Guerra ile karşılaşan Minuto, rakibini 15-11 mağlup ederek Uluslararası Eskrim Satellite Turnuvasında şampiyonluğu elde etti. Adıyaman'a ve ülkemize altın madalyayı getiren Minuto'yu ve hocalarımızı tebrik ediyorum.'

Kaynak: AA