Altın Kemer Geleneksel Karakucak Güreş Festivali

Kırkpınar başpehlivanlarından Recep Kara'yı finalde mağlup eden Rıza Yıldırım, başpehlivanlığı kazandı.

Kahramanmaraş'ta 27'ncisi düzenlenen Altın Kemer Geleneksel Karakucak Güreş Festivali'nde başpehlivanlığı, finalde Kırkpınar başpehlivanlarından Recep Kara'yı yenen Rıza Yıldırım kazandı.

Batıpark Güreş Sahası'nda 1. Uluslararası Kahramanmaraş Dondurma ve Kültür Festivali kapsamında düzenlenen güreşlere, 30 ilden 525 sporcu katıldı.

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde 2016'nın başpehlivanı Recep Kara ile finalde karşılaşan Rıza Yıldırım, rakibini yenerek altın kemeri elde etti. Rıza Yıldırım, er meydanında tur atarak seyircileri selamladı.

Başpehlivan Rıza Yıldırım, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, müsabakaların çok çekişmeli ve güzel geçtiğini söyledi.

Birinciliğin öneminin olmadığını kaydeden Rıza Yıldırım, 'Bugün ben birinci olurum, yarın başka bir arkadaşım, bunun çok fazla önemi yok. Önemli olan bizim birlik, beraberlik içinde olmamız ve devletimizin itibarıdır. Allah'tan birlikte olmayı nasip etmesini diliyorum.' diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ise güreşlere katılan sporcuları tebrik etti.

Müsabakaların sonunda minikler, yıldızlar ve büyükler kategorilerinde şampiyon olan sporculara madalya ve hediyeleri verildi.

Kaynak: AA