'Türkiye Drone Şampiyonası' Başladı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Müdürlüğü'nün desteği ve Drone Yarışçıları Spor Kulübü Derneği'nin iş birliğiyle düzenlenen Türkiye Drone Şampiyonası, İstanbul'da başladı.

Caddebostan Sahili'nde düzenlenen şampiyonaya, Türkiye'nin çeşitli noktalarından gelen 40 lisanslı pilot katıldı.

Yarışmacılar, özel hazırlanan parkurda hız ve manevra kabiliyeti yüksek cihazlarla hünerlerini sergiledi. Cihazlarının üzerindeki kamerayla görüntüyü gözlüklerinden takip eden yarışmacılar engelleri ardı ardına aştı.

Yarışmayla ilgili AA muhabirine bilgi veren Drone Yarışçıları Spor Kulübü Derneği Başkanı Göksel Kervancı, dronelerin yalnızca havada görüntü alan araçlar olmadığını ve bunun spor yönünü de göstermek istediklerini söyledi.

Kervancı, 'Lisanslı sporcu arkadaşlarımızla birlikte bu yarışmayı düzenliyoruz. Bu şampiyona dört ayaktan oluşacak. Dört aşamanın Türk Hava Sporları Federasyonu kuralları ve talimatlarına göre 5 arkadaşımız milli sporcu olacak. Bu arkadaşlar ülkemizi bayrağımızı yurt dışındaki yarışmalarda temsil edecek.' diye konuştu.

Türkiye'nin drone yarışları konusunda dünyayı yakından takip ettiğini dile getiren Kervancı, 'Droneler yüksek hızlara çıkabilen cihazlar. Dünyadaki rekor şu anda 220 kilometre. Türkiye'de 160-180 kilometreleri görebilen cihazlar yapan arkadaşlarımız var. Biz de ülkemizin adını bu tarz etkinliklerde duyurabilmek bu tarz organizasyonları daha sık düzenleyeceğiz.' ifadelerini kullandı.

Şampiyonanın en küçük yarışmacısı 8 yaşındaki Batu Erilkun da babasının tasarladığı drone ile ilk kez böyle bir organizasyona katıldığını söyledi.

Erilkun, drone merakının evde oynadığı oyuncaklarla başladığını ifade ederek, 'Dronelere olan merakım yaklaşık bir buçuk yıl önce başladı. Umarım ileride milli takıma seçilirim.' dedi.

Şampiyona yarın 18.00'de yapılacak final yarışmasının ardından sona erecek.

Kaynak: AA