Satrança Olan Aşkı Başarıları Da Beraberinde Getirdi

Eskişehir’de genç milli satranç sporcusu, küçük yaşta babasından öğrendiği satranç sporu ile çeşitli kupalar ve madalyalar kazandı.

Ana sınıfına giderken ailesinin yazdırdığı kurslar arasından satranç sporunu tercih eden Milli Satranç Sporcusu Onur Taşçı, kısa sürede başarılar elde etmeye başladı.

Çalışmalarına babası ile başlayan Taşçı, çalışmalarının ilk meyvesini 9 yaşında kazandığı madalya ile aldı. Küçük yaşta satranç sporuna başlayan Onur Taşçı, kendisini babasının yetiştirdiğini söyledi.

Taşçı, konuşmasına şu şekilde devam etti:

“Ana sınıfında ailem beni 3 tane kursa yazdırdı. İstediğime devam ederim diye. Halk oyunları, masa tenisi, satranç. Bende satrança devam etmek istedim. 9 yaşımda ilk madalyamı aldım. Ondan sonrada zaten devamı geldi. Eskişehir’de çok iyi hocalar olmadığından dolayı babamla satranç kitabı alıp, kitaplardan çalışıyorduk. Bu şekilde babam yetiştirmiş oldu. Türkiye şampiyonluğu kupalarım var 2 tane. 2.’lik, 3.’lük kupam var. Avrupa’da 4. oldum. Madalyam var. İlk 3’e kupa verildiği için kupa alamamıştım orada. Satranç benim için hayatın küçük bir kısmı gibi. Çünkü aynı hayat gibi. Orada da ne yapıyorsanız karşılığını alıyorsunuz. Benim bütün hayatım gibi aslında. Bundan sonra başarılarımı artırmak istiyorum.”

Milli Satranç Sporcusu Onur Taşçı’ya desteklerini eksik etmeyen babası Tayfun Taşçı, oğlunun küçükken satranç sporuna çok fazla ilgisinin olduğunu söyledi.

Baba Taşçı, “Annesi ilkokula yeni başladığı zaman satranç, masa tenisi, halk oyunlarına verdi. Bir süre halk oyunları yaptı ben yapmayacağım baba dedi.

Bir süre masa tenisini yaptı ben yapmayacağım dedi.

Baktım ki satrançta devam ediyor. Çok fazla ilgisi var. Bir süre devam etti ve Türkiye’de 5 puan alıp derece yapma ihtimalini yarım puanla kaçırıyordu. Haydi oğlum biraz kitap alıp çalışalım dedik ve o şekilde başladık. Tabi sonrasında bayağı ciddi gelişmeler kaydetti.

Onur’u gelecekte tabi Türkiye şampiyonlukları var ama benim istediğim, Avrupa şampiyonluklarına ve dünya şampiyonluklarına çıkabilmesi. Fakat şu anda üniversiteye gittiği için ve gerekli çalışmaları yapamadığı için bu anlamda biraz gecikecek gibi ama çalışmaya tekrar başlarsa Avrupa ve dünya şampiyonluğu bekliyorum. Baba olarak gurur duyuyoruz. Ailecek gurur duyuyoruz. Ablası var, annesi var. Onlar da çok seviyorlar. Çok iyi, çok güzel bir şey” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA