Judoda Milli Sporculara Uyarı

Judo Federasyonu Başkanı Huysuz:'Büyükler kategorisinde mücadele eden sporcularımızın olaya profesyonel bir bakış açısı yok' 'Eğer büyüklerdeki arkadaşlarımız bizim istediğimiz frekansı yakalayamaz, istediğimiz başarı için çalışmazlarsa, yapacak bir şey yok. Alttan gelen arkadaşlar da gidip yenilebilir' 'Avrupa Gençler Şampiyonası'nda birer altın ve bronz madalya kazandık. Ayrıca kadınlarda milli takımımız 5. oldu. Netice olarak bu sonuçlar bizi tatmin etmedi'

ÖMER HAKAN KİBAR - Türkiye Judo Federasyonu Başkanı Sezer Huysuz, dünya ve Avrupa şampiyonalarında gençler ile ümitlerde madalya kazandıklarını ancak büyüklerde aynı başarıyı yakalayamadıklarını söyledi.

Sezer Huysuz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, büyükler kategorisinde kadın ve erkeklerde Avrupa ile dünya şampiyonalarında madalyanın uzağında kaldıklarını kaydetti.

Büyüklerdeki milli takımların kendileri için önemli olduğunu vurgulayan Huysuz, 'Büyükler kategorisinde mücadele eden sporcularımızın olaya profesyonel bir bakış açısı yok. Gerçekten onlara kırgınım. Onlarla da bu konuyu konuştuk. Kendilerine çeki düzen verecekler. Ayakta duran ve madalyaya yakın olanlarla devam ediyoruz. Sonuçta olimpiyatlara bunlarla katılacağız.' diye konuştu.

Alttan gelen gençlerle büyüklere takviye yapacaklarına dikkati çeken Huysuz, 'Özellikle kadın genç takımından takviye edeceğimiz sporcularımız var. Erkek genç takımında ise istediğimiz sporcular var ama çok küçükler. Olimpiyat serüvenini kaldırabilecek kapasiteleri yok ama alttan gelen grubumuz çok iyi. Devletimiz ve federasyon, bu genç sporculara para veriyor. Artık amatörlük kalmadı. Tamamen profesyoneliz. Bu nedenle karşılığını istiyoruz. İstediğimiz de sadece madalya.' ifadelerini kullandı.

- 'Şans vermeyeceğiz'

Huysuz, olimpiyatlara katılmak değil, madalya kazanmak istediklerini söyledi.

'Eğer büyüklerdeki arkadaşlarımız bizim istediğimiz frekansı yakalayamaz, istediğimiz başarı için çalışmazlarsa, yapacak bir şey yok. Alttan gelen arkadaşlar da gidip yenilebilir.' değerlendirmesini yapan Huysuz, şöyle devam etti:

'Büyükler milli takımları içinde 2020 Tokyo Olimpiyatları'na mutlaka gidecek sporcular var. Kayra, Bekir, Ahmet, Hasan, Sinan, Batuhan ekibin içinde olacak. Ebru, Dilara ve Büşra'nın sakatlıkları bitti ve dönecekler. Onların da artık hedefleri kısaldı. Artık iyi bir performans göstermek zorundalar. Alttan gelenler mutlaka bu sporcuları geçecektir. Bizim olimpiyat hedefimizden dönmemiz söz konusu değil. 6-7 sporcuyla olimpiyatlara katılmak istiyoruz. Bizim gerçek amacımız olimpiyatlarda madalya almak. Katılmak çok önemli değil, gittiğimizde madalya almamız lazım. Sporcu arkadaşlara bunu izah ettik.'

Huysuz, büyükler kategorisinde milli takımlarda tecrübesizliği kabul etmediklerini dile getirdi.

Sporcuların düşünsel olarak hazırlıklarında sıkıntıların bulunduğuna vurgu yapan Huysuz, 'Macaristan'daki dünya şampiyonasında Japonlar 7 altın, 4 gümüş ve 1 bronz madalya kazandı. Olimpiyatlar Japonya'da. Onların bu başarıyı nasıl yakaladığını sporcularımıza aktardık. Bu sporcular günde 8 saat çalışıyor. Bizimkiler ise günde 2-3 saat çalıştıklarında 'Çok çalıştık' diyorlar. Aradaki fark bu. Gelecek yıl istediğimiz performansı göstermezlerse bu kadar şans vermeyeceğiz. Alttan gelenlerin yolunu açacağız.' diye konuştu.

Dünya ülkelerinin judoda söz sahibi kişilerinin de büyük takımdaki olumsuzlukları kendilerine aktardığını dile getiren Huysuz, 'Genç ve ümit takımda bir kaynaşma ve profesyonellik var ama büyük takımda ne yazık ki bunlar yok. Onlar da kendilerine çeki düzen verecekler. Türkiye'nin parasını Türkiye'nin gençlerine harcayacağım. Ümit takımımız geçenlerde dünya şampiyonasına gitti ve madalyaları topladı. Dünyadaki ülkelerin de dikkatini çekti.' değerlendirmesini yaptı.

- 'Sonuçlar bizi tatmin etmedi'

Huysuz, Slovenya'nın Maribor kentinde düzenlenen Avrupa Gençler Şampiyonası'nda elde ettikleri birer altın ve bronz madalyanın beklentilerin gerisinde kaldığını ifade etti.

'Maribor'da beklentimiz daha yüksekti.' diyen Huysuz, şunları kaydetti:

'Genç ve ümit takımlarımızdan beklentimiz yüksek. Biz burada en az 5 madalya bekliyorduk. Bazı sıkletlerde seri başı olan sporcularımız vardı. 48, 57, 63, 60 ve 66 kilolardan madalya bekliyorduk. Bu şampiyonada birer altın ve bronz madalya kazandık. Ayrıca kadınlarda milli takımımız, beşinci oldu. Netice olarak bu sonuçlar bizi tatmin etmedi. Ümitlerimiz daha önceki sezonu çok iyi bir şekilde tamamladı. Genç takımımız, ekim ayında dünya şampiyonasına katılacak. En büyük hedefimiz burası.'

Kaynak: AA