Aslı Çakır'ın Ömür Boyu Men Cezası Alması

Türkiye Atletizm Federasyonunun açıklamasından: 'Aslı Çakır'ın cezasının bitiminin ardından koştuğu ilk yarışta, Türkiye Dopingle Mücadele Komisyonu tarafından alınan numunesi pozitif çıkmıştır' 'TAF Disiplin Kurulu, Aslı Çakır'ı, daha önceki doping cezalarını da göz önünde bulundurarak, ömür boyu müsabakalardan men etmiştir'.

Türkiye Atletizm Federasyonu (TAF) tarafından yapılan açıklamada, 'Aslı Çakır'ın cezasının bitiminin ardından koştuğu ilk yarışta, Türkiye Dopingle Mücadele Komisyonu tarafından alınan numunesi pozitif çıkmıştır.' denildi.

TAF, Aslı Çakır'ın ömür boyu müsabakalardan men edilmesi ile ilgili açıklamasında, 'Aslı Çakır, cezasını tamamladıktan sonra ilk olarak Türkiye Şampiyonası'nda yarışmıştır. Aslı'nın cezasının bitiminin ardından koştuğu ilk yarışta, Türkiye Dopingle Mücadele Komisyonu tarafından alınan numunesi pozitif çıkmıştır. Aslı'nın cezası, eskiye dayanan dopingle ilgili süreci de göz önüne alınarak değerlendirilmiştir. TAF Disiplin Kurulu, Aslı Çakır'ı, daha önceki doping cezalarını da göz önünde bulundurarak, ömür boyu müsabakalardan men etmiştir. Üzülerek kamuoyuna duyurulur.' ifadelerine yer verdi.

Açıklamada ayrıca, Gençlik ve Spor Bakanlığının dopinge sıfır tolerans ilkesi doğrultusunda, dopingle mücadelenin sıkı bir şekilde sürdürüleceği kaydedildi.

Kaynak: AA