Minik Atletlere 'Yol' Müjdesi

Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Çintimar:'2023 vizyonu çerçevesinde hayata geçirdiğimiz takvimde yer alan bölge koordinatörlükleri sayesinde artık altyapıdaki çocuklarımız müsabaka için gün aşırı yol gitmeyecek' 'Bu sezon tüm şampiyonalarda, bundan önceki yıllarda alınan madalya sayısının çok üstüne çıktık ve sezonu derecelerde de rekorlarla geçirdik'.

İLKNUR YURDAKUL - Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, 2023 vizyonu kapsamında bölgesel altyapı oluşturmayı hedeflediklerini söyledi.

Çintimar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, göreve gelmelerinden 20 gün sonra geniş çaplı bir çalıştay düzenlediklerini ve 2017 sonuna kadar bir takvim çıkardıklarını anlattı. Takvimin planlandığı gibi hayata geçirildiğini vurgulayan Çintimar, 'Şimdi 2023 vizyonu çerçevesinde bir takvim var. Bu takvimdeki basamakları uygulamaya başladık. Bunlardan birisi de Türkiye'de bölgesel altyapıyı oluşturabilmek.' diye konuştu.

Futboldaki bölge müdürlüklerine benzer bir yapıda bölge koordinatörlükleri oluşturduklarını belirten Çintimar, 'Ülkedeki tüm bölgesel altyapı taramasını bir haftada bitirdik. 2023 vizyonu çerçevesinde hayata geçirdiğimiz takvimde yer alan bölge koordinatörlükleri sayesinde artık altyapıdaki çocuklarımız müsabaka için gün aşırı yol gitmeyecek. Müsabaka yerinin uzaklığı bulunduğu yere en fazla 3 saatlik mesafede olacak şekilde planlama yapıldı.' ifadelerini kullandı.

Çocukların günübirlik yarışabilecekleri şekilde programların hazırlandığını vurgulayan Çintimar, 'Bu yaştaki çocuklarda en önemli etken aile ve okul. Bununla ilgili bir çalışma yapıldı ve 81 ilin tamamında yarış yapılacak bir şema oluşturuldu.' dedi.

Çintimar, uygulama sayesinde Türk atletizminin 'altyapı' diye bir sorununun kalmayacağını dile getirdi. Çintimar, 'Artık atlet ithal eden değil, ihraç eden bir pozisyona geleceğiz. Sadece beklersek, gelen çocuklarla bir yere kadar gidiyorsunuz ama biz çocukların, ailelerin ayağına gidersek, mahallelere, okullara gidersek daha hızlı ilerleriz.' değerlendirmesini yaptı.

- 'Atletizmin sezonu bitmiyor'

Çintimar, atletizmde pist sezonunun tamamlandığını ve kros sezonunun açıldığını söyledi.

'Atletizmin sezonu bitmiyor.' ifadesini kullanan Çintimar, 'Bu hafta yol yarışları var, maraton, yarı maratonlarla ara sezon geçiriyoruz. Gelecek hafta kros sezonuyla kışa giriş yapacağız. Önümüzdeki yaz sezonu için de milli takım kampları, yükseklik kampları, ölçümler, sporcuların analizlerinin yapılması, bunların çalışması başladı.' diye konuştu.

İyi bir yaz sezonu geçirdiklerini vurgulayan Çintimar, şöyle devam etti:

'Yaz sezonuna Balkan şampiyonalarıyla başladık, dünya şampiyonasıyla bitirdik. Bu sezon tüm şampiyonalarda bundan önceki yıllarda alınan madalya sayısının çok üstüne çıktık ve sezonu derecelerde de rekorlarla geçirdik. Yıldızlar Dünya Şampiyonası'nda şampiyonluk ve ikincilik alındı. Tarihte ilk değildi ama çok önemli derecelerdi. Avrupa şampiyonalarında gençlerde ve 23 yaş altında almış olduğumuz madalyalar, var olduğumuz yerden hızlı bir şekilde çıktığımızı gösterdi. Bunlarla birlikte dünya şampiyonasında alınan madalyalar ve koşulan finallerin sayısı, yükselen grafiğimizin göstergesi. Cumhuriyet tarihi boyunca almış olduğumuz madalyaların yüzde 40'lık dilimi son 3 yıl içinde alınmış durumda. Bu çok büyük bir başarı.'

- 'Fenerbahçe'yi başarısından dolayı kutluyorum'

Çintimar, başarıların, dopingden arınarak yeni bir ekiple, genç bir jenerasyonla yapılması, var olan potansiyelin yukarıya doğru çekilmesi için ciddi bir altyapının gerektiğini anlattı. Çintimar, 'Bunu Gençlik ve Spor Bakanlığımızın verdiği destekle oluşturduk. İleriye doğru yürüyoruz.' dedi.

Kulüpler bazında da ciddi başarılar elde edildiğini vurgulayan Çintimar, 'Fenerbahçe'nin hem kadınlar hem erkeklerde takım olarak gençlerde Avrupa şampiyonu olması önemli bir başarı. Altyapılarda Avrupa şampiyonu olmak kolay değil. Bu başarıdan dolayı Fenerbahçe'yi kutluyorum. Seneye de büyüklerde ENKA Spor yarışacak. Onlardan da çifte şampiyonluk bekliyoruz.' ifadelerini kullandı.

'Hedefimiz 2019'da tekrar Süper Lig'e çıkmak.' diyen Fatih Çintimar, şunları kaydetti:

'2020 Tokyo Olimpiyatları için de katılım ve başarı anlamında en yükseği hedefliyoruz. Almanya'da yapılacak 2018 Avrupa Şampiyonası'nda inşallah güzel bir performansla geçen yıl 4'üncü olup kaçırdığımız kürsüdeki yerimizi almak istiyoruz. Bunu başaracağız, öyle gözüküyor.'

Kaynak: AA