'Sistem Ve Doğru Planlama Başarıyı Getirdi'

Türkiye Masa Tenisi Federasyonu Başkanı Koç: '(A Milli Erkek Takımı'nın Avrupa Süper Ligi'ne yükselmesi) Elde ettiğimiz bu sonuçla masa tenisinde özlenen başarıların yakında geleceğinin sinyallerini de vermiş olduk'.

Türkiye Masa Tenisi Federasyonu Başkanı Kerim Koç, A Milli Erkek Takımı'nın Avrupa Süper Ligi'ne yükselmesiyle ilgili 'Sistem ve doğru planlama başarıyı getirdi.' dedi.

Başkan Koç, milli takımın elde ettiği başarıyla ilgili olarak AA muhabirine değerlendirmede bulunarak, 'Kısa vadeli hedefimiz Avrupa'da ilk 16 takım arasına kalmaktı. İlk etapta bunu başardık.' diye konuştu.

Lüksemburg'da, 13-17 Eylül tarihlerinde düzenlenen şampiyonanın flaş takımı olduklarını dile getiren Koç, 'Sistem ve doğru planlama başarıyı getirdi. Sporcularımız, dünya sıralamasında kendilerinden daha üst basamaklarda bulunan sporcuları yenmeyi başardı. Bir sistem ve plan dahilinde çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Elde ettiğimiz bu sonuçla masa tenisinde özlenen başarıların yakında geleceğinin sinyallerini de vermiş olduk. Avrupa ikinciliğimizi Türk halkına ve camiamıza armağan ediyoruz.' ifadelerini kullandı.

Elde ettikleri başarının ardından birçok Avrupa ülkesinden ortak kamp teklifleri aldıklarını anlatan Koç, şunları söyledi:

'Şampiyona süresince, Çekya, Bulgaristan, Hollanda ve Macaristan gibi Avrupa Süper Ligi tecrübesi olan, dünya sıralamasında ilk 100 içinde sporcusu bulunan ülkeleri yenme başarısı gösterdik. Aldığımız sonuçlarla bir anda şampiyonanın flaş takımı olarak öne çıktık. Öyle ki birçok Avrupa ülkesinden ortak kamp için teklif aldık. Bunları değerlendirip, bize en çok fayda sağlayacağına inandığımız takımlarla ikili kamplar yapacağız.'

- Milli sporcu İbrahim Gündüz: 'Henüz yolun başındayız'

Milli takım sporcularından İbrahim Gündüz de en başarılı turnuvayı geride bıraktıklarını belirterek, 'Rakiplerimize karşı psikolojik üstünlüğü ele geçirdik ve başarı geldi.' değerlendirmesinde bulundu.

Son dönemdeki uluslararası kampların, özellikle şampiyona öncesi İran ile yaptıkları kampın başarıda etkili olduğuna dikkati çeken İbrahim, 'Henüz yolun başındayız. Ülkemize daha güzel başarılar getirmek için var gücümüzle çalışacağız.' diye konuştu.

A Milli Takım, Avrupa Masa Tenisi Takımlar Şampiyonası Challenge Ligi'nde Danimarka ile final oynamış, gümüş madalya alarak Avrupa Süper Ligi'ne yükselmişti.

Kaynak: AA