Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu, Bursaspor Yönetimini Kabul Etti

Çavuşoğlu: 'Bursa'nın en önemli markalarından biri Bursaspor'dur. Türkiye'de dört büyüklerden sonra ilk şampiyonluğu kazanan Bursaspor, sadece Bursalıların değil tüm Türkiye'nin takımı haline geldi' 'Bursaspor taraftarının özellikle maçlardan sonra ortaya çıkan olaylarla anılması istemiyorum. Bu takım, taraftarıyla bir bütündür. Taraftarı spordan çıkarırsak bir anlamı kalmaz. Bu nedenle taraftar arkadaşların da Bursaspor etrafında kenetlenerek her türlü şiddetten uzak durmalarını özellikle rica ediyorum'

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Bursa'nın en önemli markalarından birinin Bursaspor olduğunu belirterek, 'Türkiye'de dört büyüklerden sonra ilk şampiyonluğu kazanan Bursaspor, sadece Bursalıların değil tüm Türkiye'nin takımı haline geldi.' dedi.

Çavuşoğlu, nezaket ziyaretinden bulunan Bursaspor Kulübü Başkanı Ali Ay ve beraberindeki heyeti, Çankaya Köşkü'ndeki makamında kabul etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım tarafından büyük bir teveccüh gösterilerek kendisine tevdi edilen Başbakan Yardımcılığı makamının özünde şahsına değil, Bursa'ya verildiğini söyledi.

Çavuşoğlu, bu anlamda üzerindeki sorumluluğun farkında olarak Bursa'ya hizmet için gece gündüz çalışacağını belirterek, 'Bursa, her avantajı bünyesinde barındıran nadine bir şehir. Bursa'nın en önemli markalarından biri Bursaspor'dur. Türkiye'de dört büyüklerden sonra ilk şampiyonluğu kazanan Bursaspor, sadece Bursalıların değil tüm Türkiye'nin takımı haline geldi.' diye konuştu.

Bursaspor'un bu sezona iyi başlayarak 5 maçta 9 puan aldığını dile getiren Çavuşoğlu, Bursaspor'un tüm Bursalıların ortak paydası olduğunu ve şehrin bütün kesimlerinin takım etrafından kenetlenmesi gerektiğini anlattı.

Çavuşoğlu, Bursaspor'a sadece taraftan düşüncesiyle değil Bursa'nın bir değeri olarak bakılması gerektiğini belirterek, şöyle konuştu:

'Bursaspor taraftarının özellikle maçlardan sonra ortaya çıkan olaylarla anılması istemiyorum. Bu takım, taraftarıyla bir bütündür. Taraftarı spordan çıkarırsak bir anlamı kalmaz. Bu nedenle taraftar arkadaşların da Bursaspor etrafında kenetlenerek her türlü şiddetten uzak durmalarını özellikle rica ediyorum. Bu arada, taraftanlarımız ve Bursalı sivil toplum kuruluşları, kombine süresinin uzatılmasını istiyor. Tabii galibiyetler arttıkça ilgi de artmaya başladı. Takdir sizin.'

- 'Kombine süresini 15 gün daha uzatıyoruz'

Kulüp Başkanı Ay ise ağırlanmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek, Bursalı ve Bursasporlu bir milletvekilinin Başbakan Yardımcılığı görevine getirilmesiniden gurur duyduklarını kaydetti.

İyi bir takım kurma hayaliyle yola çıktıklarını ve sezona da güzel bir giriş yaptıklarını anlatan Ay, takım olarak önemli olanın galip gelmenin yanında taraftarın göz zevkini arttıracak futbolu ortaya koymak olduğunu söyledi.

Ay, takımla ilgili ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini anlatarak, 'Bursaspor, Bursa'nın en büyük markası. Bugün Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu ile görüştük ve ruhsatımızı aldık. 100 bin adetlik 516 hattıyla ilgili anlaşma yaptık. Bence Bursa'ya yakışacak olan 300 - 400 bindir. Kombineyle ilgili sözünüzü emir telakki ediyorum ve kombine süresini 15 gün daha uzatıyoruz.' değerlendirmesinde bulundu.

Konuşmaların adından, Çavuşoğlu'na, BTK ile yapılan anlaşmada alınan yetki belgesi takdim edildi.

Kulüp Başkanı Ay, Çavuşoğlu'na, üzerinde Hakan Çavuşoğlu yazılı Bursaspor forması hediye etti.

Kaynak: AA