Başarılı Kick Boksçu Madalyaya Doymuyor

Gaziantep'te, küçük yaşlarda kick boksa başlayan Serdar Yiğit Eroğlu, 13 yıllık kariyerine 13 Türkiye şampiyonluğu, birer Avrupa ve dünya şampiyonluğu sığdırdı Milli sporcu Serdar Yiğit Eroğlu:'Bir spor salonu açıp milli sporcular yetiştirmeyi, ülkemize iyi bireyler kazandırmayı amaçlıyorum' Antrenör Çelik:'Serdar'a 5 ay önce 'Sen dünya şampiyonu olacaksın' demiştim. Bekliyordum, bu başarısı sürpriz olmadı. Ancak bu başarıları elde etmek de kolay olmadı. Gecemizi gündüzümüze katıp çalıştık'

FERİDE PELİN İNAL - Gaziantep'te, küçük yaşlarda kick boksla tanışan 23 yaşındaki milli sporcu Serdar Yiğit Eroğlu, elde ettiği başarılarla dikkati çekiyor.

Serdar Yiğit Eroğlu, 13 yıllık spor kariyerine kick boksta bir Avrupa ve 13 Türkiye şampiyonluğu, muay thai branşında ise bir dünya şampiyonluğu sığdırdı.

AA muhabirine yaptığı açıklamada, babasının yönlendirmesiyle 10 yıl önce kick boksa başladığını anlatan Serdar Yiğit Eroğlu, katıldığı şampiyonalarda elde ettiği derecelerin bu spora olan ilgisini artırdığını kaydederek, 'Türkiye şampiyonu oldum. Milli takıma gittim. Avrupa'da dereceler elde ettim. Milli takıma girmek beni daha da kamçıladı. Daha iyi çalıştım.' dedi.

- 'Güzel sonuçlar almak beni kamçılıyor'

Her zaman daha büyük başarıları hedeflediğini dile getiren milli sporcu, şöyle konuştu:

'Spor hayatım başladığından beri güzel dereceler elde ettim. Son olarak geçtiğimiz aylarda Belarus'ta düzenlenen Dünya Muay Thai Şampiyonası'nda birinci oldum. Önümüzdeki ay Fransa'da Avrupa Şampiyonası var. Sonra dünya şampiyonası olacak. Günde 4,5 saat antrenman yapıyorum. Güzel sonuçlar almak beni kamçılıyor. Hep daha ileriye gitmek istiyorum. Dünyanın en büyük dövüş organizasyonu 'Glory'de mücadele etmeyi hedefliyorum. Bir spor salonu açıp milli sporcu yetiştirmeyi, ülkemize iyi bireyler kazandırmayı amaçlıyorum.'

- Çelik: 'Dünya şampiyonu olacağını hissettim'

Antrenör Burhan Çelik ise Serdar Yiğit Eroğlu ile tanıştığında milli sporcunun dünya şampiyonu olacağını hissettiğini belirtti.

Serdar Yiğit Eroğlu ile çalışmaya başladıktan kısa süre sonra sporcusunun Türkiye şampiyonu olduğunu vurgulayan Çelik, 'Sporcu kendini belli ediyor. Tecrübe, bize kimin başarılı olabileceğini hissettiriyor. Serdar'a 5 ay önce 'Sen dünya şampiyonu olacaksın.' demiştim. Bekliyordum, bu başarısı sürpriz olmadı. Ancak bu başarıları elde etmek de kolay olmadı. Gecemizi gündüzümüze katıp çalıştık. 13 sporcum var. Hepsi de dünya dereceleri elde eden sporcular.' ifadelerini kullandı.

Başarıyı yakalamanın ve onu elde tutmanın çok zor olduğunu dile getiren Çelik, gençlerin iyi yetişmelerini ve başarıya ulaşmalarını istediğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA