'Başarılarımıza Yenilerini Eklemek İstiyoruz'

Curling Milli Takım Antrenörü Topaloğlu:'Gittiğimiz her turnuvada derece aldığımız için rakiplerimiz de bizleri tanıdı ve çekinmeye başladı'.

YUNUS HOCAOĞLU - FAHRETTİN GÖK - Türkiye'nin ev sahipliğinde Erzurum'da yapılan EYOF 2017'de erkekler ve kadınlarda başarılı sonuçlar alan Curling Milli Takımı, çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

2011 Dünya Üniversiteler Kış Oyunları'na katılmak için kurulan ve kısa sürede Türkiye'nin adını bu alanda dünyaya duyurmayı başaran Curling Milli Takımı sporcuları, yeni müsabakalar için antrenörleri gözetiminde Erzurum'da kampa girerek hazırlıklarına devam ediyor.

Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmek için kampa girdiklerini belirten Curling Milli Takımı Antrenörü Sadık Topaloğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 'Sporcularımızı müsabakalara hazırlamak ve ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek için kamp dönemine girdik. Başarılarımıza yenilerini eklemek istiyoruz. Bu oyun 5 kişiyle oynanıyor o yüzden aralarında seçme yaparak takım sayısını 5 kişiye indirmemiz lazım. Bunun için de yoğun bir şekilde çalışma yürütüyoruz.' dedi.

Şubat ayında kentte gerçekleşen EYOF 2017 müsabakalarında başarılı sonuçlara imza attıklarını ifade eden Topaloğlu, 'Milli takım kadromuz geçen sene kızlarda A klasmanına, erkekler ise B klasmanına yükseldi. Kısa bir sürede kız takımımız 2017 EYOF'ta ikinci, erkek takımımız da dördüncü oldu. 21 yaş altı kız takımımız İsveç'te düzenlenen Dünya Curling Şampiyonası'nda 21 ülke arasında B klasman ikincisi, erkekler de 23 ülke arasında ikinci oldu.' diye konuştu.

Curling sporunun Türkiye'de kısa sürede gelişme gösterdiğini anlatan Topaloğlu, '3 yıl önce Türkiye'de curling sporu bilinmiyordu. Şimdi gittiğimiz her turnuvada derece aldığımız için rakiplerimiz de bizleri tanıdı ve çekinmeye başladı. Curlingde kısa zamanda güzel sonuçlar aldığımızı düşünüyorum.' ifadesini kullandı.

- 'Amacımız birincilik kürsüsüne çıkmak'

Türkiye Curling Federasyonu tarafından karışık turnuva düzenlendiğini ifade eden Topaloğlu, bu turnuvada milli takım seçmelerinin yapılacağını söyledi.

Topaloğlu, milli takımın 6-16 Ekim'de İsviçre'de düzenlenecek Dünya Karışık Curling Şampiyonası'na katılacağını belirterek, 'Şampiyonada, kız takımımız A klasmanında, erkek takımımız da B klasmanında mücadele edecek. Yine 21 yaş altı takımımız Finlandiya'da B klasmanı müsabakalarına katılacak. Amacımız daha önce aldığımız ikincilikleri birinciliklere çevirerek kürsüye çıkmak.' diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak: AA