Arakan'daki Müslümanlar İçin Pedal Çevirdi

Muş Derneği (Muş-Der) Başkanı Osman Koç, Arakan’da katliama uğrayan Müslümanların Türkiye’ye getirilmesi için bisikletle Ankara’ya hareket etti.

Hareketinden önce Hacı Şeref Camii önünde yakınları ve kendisine destek vermeye gelenlerle vedalaşan Osman Koç, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, bir dernek başkanı veya vatandaş olarak değil, bir Müslüman olarak yola çıkacağını söyledi.

Amacının Arakan’daki Müslümanların 70 yıldır çektiği zulme son verilmesine katkı sunmak olduğunu dile getiren Osman Koç, "Maalesef Myanmar’daki hükümetin istediği Arakan’daki Müslümanların o topraklardan çıkmalarıdır. Toprak da, lanet de onların üzerine olsun. Biz, Arakan Müslümanlarını yanımıza almamız gerekiyor. Ülkemizde, özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde yüzlerce kilometrelik tarım alanına uygun yerler var. Bu alanlarda, kardeşlerimize bir şehir kurabiliriz. Bu işkenceye, bu zulme son vermek zorundayız. Biz, ümmetin son kalesiyiz, misafirperverliğimizle her zaman önde olan insanlarız, onlara kucak açmak zorundayız, el açmak zorundayız, ümmet bilinciyle hareket etmek zorundayız. Bu düşüncelerce yola çıkıyorum ve Ankara’ya Külliye’ye varmaktır. İnşallah hedefimize ulaşırız" dedi.

Osman Koç’u uğurlamaya gelen Hacı Şeref Camii İmamı Abdullah Güler ise yapılan hareketin herkese örnek olmasını istedi. Güler, "Onlara destek vermek İslam kardeşliğinin gereğidir. Cenab-ı Hak, bu kardeşimizin yardımcısı olsun. Bütün kardeşlerimizde, milletimizden bu gayreti bekliyoruz" diye konuştu.

Abdullah Güler’in yaptığı duanın ardından kendisini uğurlamaya gelenlerle vedalaşan Osman Koç, üzerinde Türk bayrağı ve Arakan yazısı yer alan bisikletiyle yola çıktı.

Kaynak: İHA