Şampiyon Okçular Yurda Döndü

Çin'de düzenlenen Bedensel Engelliler Dünya Okçuluk Şampiyonası'nda takım olarak altın, bireyselde 2 gümüş madalya kazanan milli sporcular, çiçeklerle karşılandı TBESF Başkanı Uztürk:'Sporcularımızın bundan sonraki organizasyonlarda madalya sayısını artıracağına inanıyorum'.

Çin'in başkenti Pekin'de düzenlenen Bedensel Engelliler Dünya Okçuluk Şampiyonası'nda takım olarak altın, bireyselde 2 gümüş madalya kazanan milli sporcular, yurda döndü.

Atatürk Havalimanı'na gelen ay-yıldızlı kafileyi Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu (TBESF) Başkanı Arif Ümit Uztürk, TBESF Yönetim Kurulu üyeleri, İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü yetkilileri ile sporcuların yakınları çiçeklerle karşıladı.

Karşılama töreninde açıklamada bulunan TBESF Başkanı Uztürk, birçok branşta faaliyet gösterdiklerini belirterek, 'Okçulukta dünya şampiyonasında uzun bir aradan sonra altın madalya kazanmak çok güzel. Şampiyonada iki de gümüş madalyamız var. 40 ülkeden 245 sporcunun katıldığı organizasyonda madalya kazanan sporcularımızı kutluyorum. Sporcularımızın bundan sonraki organizasyonlarda madalya sayısını artıracağına inanıyorum. Yaptığımız planlı çalışmaların meyvelerini alıyoruz. Halter, yüzme ve ampute futbol branşlarında önemli organizasyonlar var. Aynı başarıları orada da göstereceğimize inanıyorum.' ifadelerini kullandı.

Organizasyonda Naci Yenier, Ömer Aşık ve Yiğit Caner Aydın'dan oluşan Türkiye W1 Milli Takımı dünya şampiyonluğuna ulaşırken, bireysel olarak Merve Nur Eroğlu ve Ömer Aşık da dünya ikincisi oldu.

Kaynak: AA