Sakarya Büyükşehir Belediyespor Yeni Sezona Hazırlanıyor

Sakarya Büyükşehir Belediyespor Başantrenörü Ernak: 'Lige yaklaşık 3 hafta kaldı. Kalan süreyi en iyi şekilde değerlendirerek, lige hazır olarak başlamak istiyoruz'

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Sakarya Büyükşehir Belediyespor'un başantrenörü Selçuk Ernak, yeni sezon hazırlıklarını sürdürdüklerini bildirerek, 'Lige yaklaşık 3 hafta kaldı. Kalan süreyi en iyi şekilde değerlendirerek, lige hazır olarak başlamak istiyoruz.' ifadelerini kullandı.

Ernak, yaptığı yazılı açıklamada, yeni sezon hazırlıkları kapsamında ilk etap çalışmalarını Bolu'da tamamladıktan sonra İtalya'da düzenlenen Caserta Turnuvası'na katıldıklarını ve oynadıkları 3 maçı da kazanarak şampiyon olarak döndüklerini belirtti.

Kazanmanın ötesinde takımın verdiği reaksiyonun önemli ve değerli olduğuna değinen Ernak, 'Lige yaklaşık 3 hafta kaldı. Kalan süreyi en iyi şekilde değerlendirerek, lige hazır olarak başlamak istiyoruz.' diye kaydetti.

İtalya'daki turnuvada takımın çok önemli bir testten geçtiğini aktaran Ernak, 'Sezonun başından beri kampımız da dahil çok kuvvetli kondisyon antrenmanları yapıyoruz. Takımımızı yeni sezonun ilk haftasına hazır hale getirmek ve en formda olmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Dolayısıyla bu programımızdan feragat etmeden hazırlık maçlarımızı oynamaya başladık. Antalyaspor, Anadolu Efes ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile ülkemizde oynadık. Ardından İtalya'da 3 hazırlık maçına çıktık. Özellikle Virtus Bologna ve Avellino maçları bizim için çok önemli testlerdi. İkisini de kazandık. Kazanmanın ötesinde takımın verdiği reaksiyon benim için çok önemli ve değerliydi. Maçın birini 13-14 sayı geriden gelerek kazandık.' değerlendirmesinde bulundu.

Sakarya temsilcisinin, Cevat Soydaş Turnuvası için Bursa'ya hareket ettiğine değinen Ernak, açıklamasında şu cümlelere yer verdi:

'Burada da çok güçlü ve kaliteli ekiplerle karşılaşacağız. İlk rakibimiz bugün TOFAŞ olacak. Ardından Aris karşısına çıkacağız. Hazırlık turnuvalarıyla kendimizi de sınama fırsatı buluyoruz. Artık sezonun başlamasına da yaklaşık 3 haftalık bir süre kaldı. Kalan süreyi en iyi şekilde değerlendirerek, lige hazır olarak başlamak istiyoruz.'

Kaynak: AA