Gözde Kırdar Açıklaması 'İlk Hedefimiz Rusya'yı Yenebilmek'

A Milli Kadın Voleybol Takımı oyuncusu Gözde Kırdar, Avrupa Voleybol Şampiyonası’nda yer aldıkları grubun güçlü rakiplerden oluştuğunu söyleyerek, "Adım adım gitmek istiyoruz. Bizim için ilk hedef Rusya’yı yenebilmek. Onlara karşı galip gelirsek güven açısından çok iyi olacak" dedi.

Azerbaycan ve Gürcistan’da 22 Eylül - 1 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek olan 2017 CEV Kadınlar Avrupa Voleybol Şampiyonası Finalleri öncesi A Milli Kadın Voleybol Takımı oyuncusu Gözde Kırdar Sonsırma, İhlas Haber Ajansı muhabirine açıklamalarda bulundu.

"İyi bir hazırlık dönemi geçiriyoruz"

Şampiyona öncesi iyi bir hazırlık dönemi geçirdiklerini belirten Kırdar, "2 aylık güzel bir tatil sürecimiz oldu. Dünya elemesini oynadık. Ondan sonra hem fiziksel hem mental olarak dinlenme sürecimiz oldu. Sonra da çok çok iyi antrenmanlara başladık. Alışma süreci geçirmedik. Direk sıçrama, takım antrenmanı, taktik ve tekniği ile başladık. O günden beri de çok iyi çalışıyoruz. Yaklaşık 1 buçuk ay oldu antrenmanlara başlayalı. 6 tane hazırlık maçı oynadık. 5 tanesini yendik ki bunların iki tanesi Sırbistan’a karşı çok önemli galibiyetler. Hem takımımızın kendi iyi oyunu açısından hem kendimizi görmek açısından bizim için iyi oldu. Ukrayna ile iki hazırlık maçımız var ve sonra da turnuvaya gidiyoruz. Bence çok iyi bir hazırlık dönemi geçiriyoruz. Herkes hem neşeli hem de istekli. Guidetti’nin istediği tarzda antrenman yapıyoruz. Bu yüzden iyi gidiyor. İnşallah turnuvada da iyi olur" şeklinde konuştu.



"İlk hedefimiz Rusya’yı yenebilmek"

Grupta zorlu rakiplerle karşılaşacaklarını ve hedefe adım adım ilerlemek istediklerini ifade eden Gözde Kırdar, "İlk maçımızı Rusya ile oynuyoruz. O yüzden hedefimizi biraz daha küçülterek bakarsak daha iyi olur. Adım adım gitmek istiyoruz. Rusya ile oynayacağız ve bizim için çok önemli bir maç. Onlara karşı galip gelirsek hem güven açısından hem de iyi oyunumuzu ortaya koyarsak bu bizim için bu turnuvada çok iyi bir sinyal demektir. Bizim için ilk hedef Rusya’yı yenebilmek. Milli takımın son turnuvasını oynayacağım için benim için çok çok önemli bir turnuva bu. Kariyerimi madalya ile bitirmek istiyorum. Bunun için de elimden gelen her şeyi yapacağım" açıklamasında bulundu.

"Uzun ve blokları iyi olan rakiplerimiz var"

Rakiplerinin uzun oyunculardan kurulu olduğuna dikkat çeken ay-yıldızlı sporcu, "Bütün rakiplerimizin zorlu olduğunu düşünüyorum. 3 takım da uzun ve blokları iyi olan takımlar. Tabii ki Rusya son iki Avrupa Şampiyonu. Onların hepimize karşı iyi bir rakip olduğunu düşünüyorum ama bütün rakiplerimize karşı önlem alacağız" diye konuştu.



"Seyircimiz bizi yalnız bırakmasın"

Grup maçlarını Azerbaycan’da oynayacak olmanın seyirci potansiyelini arttırabileceğine dikkat çeken Gözde Kırdar, "İnşallah güzel bir tanıtım yapılmıştır ve insanların haberi vardır. Haberleri varsa muhakkak geleceklerine inanıyorum. Bizi yalnız bırakmasınlar. Maçlara her zaman bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA