Voleybol Açıklaması Spor Toto Erkekler Şampiyonlar Kupası

Halkbank Antrenörü Kovac:'Halkbank'ın hedefleri her zaman çok büyük. Evimizde kazanmak istiyoruz' Fenerbahçe Antrenörü Basic: 'Bu kupayı kazanmak sezona en iyi başlama şekli olacak'

Halkbank Erkek Voleybol Takımı Antrenörü Slobodan Kovac, Fenerbahçe ile karşılaşacakları Spor Toto Şampiyonlar Kupası maçının, her iki takım için de önemli bir müsabaka olduğunu söyledi.

Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) tarafından, 8'incisi yarın Ankara'da düzenlenecek kupanın basın toplantısı, TVF Asbaşkan'ı Ahmet Göksu ile her iki takımın antrenörleri ve takım kaptanlarının katılımıyla, TVF Başkent Salonu'nda yapıldı.

Başkent ekibinin Sırp antrenörü Kovac, sözlerine dünya şampiyonu olan 23 Yaş Altı Kadın Milli Takımı'nı tebrik ederek başladı. Şampiyonlar Kupası maçının zorlu bir maç olacağını kaydeden Kovac, 'Kolay olmayacak çünkü bu maç, her iki takım için de önemli ve ligin çok iyi iki takımı karşı karşıya gelecek.' dedi.

Takım kadrosunda bir çok değişiklik yaptıklarını ifade eden Kovac, 'Buna rağmen hazır olduğumuzu düşünüyorum. Fenerbahçe önemli bir tarihi olan iyi bir takım. Onlar da önemli oyuncu değişiklikleri yaptılar ama en iyi oyuncularını muhafaza ettiler. İki yıldır iyi bir performans sergiliyorlar. Halkbank'ın hedefleri her zaman çok büyük. Evimizde kazanmak istiyoruz.' ifadelerini kullandı.

Halkbank Takım Kaptanı Burutay Subaşı, yeni sezonun tüm takımlara hayırlı olmasını dileyerek, 'Sezon başından sonuna, sakatlık olmadan, fair-play dolu bir sezon diliyorum. Yarın elimizden ne geliyorsa yapacağız. Çok güzel bir maç olacak. Ankara taraftarlarını bekliyoruz. Fenerbahçe güçlü bir takım ama biz de gücümüzün farkındayız. Umarım kazanan taraf biz oluruz.' değerlendirmesinde bulundu.

Fenerbahçe'nin Sırp asıllı Fransız antrenörü Veljko Basic ise şunları söyledi:

'Bu kupayı kazanmak sezona en iyi başlama şekli olacak. Elimizden gelen en iyi mücadeleyi göstereceğiz. Takımda önemli değişiklikler oldu. Neredeyse takımın yarısını değiştirdik ama daha önce gidip de geri dönen önemli sporcularımız da var. 3-4 çok tecrübeli oyuncunun yanı sıra genç oyuncularımızla takım olma yolundayız. Geçen yıl çok verimli geçti, artık yeni bir sezona başlıyoruz. Bu maça hazır olduğumuzu biliyoruz. Güzel bir karşılaşma olacak.'

Fenerbahçe Takım Kaptanı Selçuk Keskin, geçen hafta hayatını kaybeden kulüp asbaşkanlarından ve voleybol şube sorumlusu Hakan Dinçay'ın kendilerinde çok emeği geçtiğini belirterek, 'Derin üzüntü içindeyiz. Onun yaptıklarını hiçbir zaman unutmayacağız.' dedi.

Fenerbahçe'nin armasının bulunduğu her yerde favori olduğunu vurgulayan Selçuk, 'Kupayı alıp evimize mutlu dönmek istiyoruz. Yarın Türkiye'nin en iyi takımlarından 2 tanesi sahaya çıkacak. Umarım keyifli, izleyenleri mutlu eden, bol taraftarlı bir maç olur ve iyi oynayan kazanır.' ifadelerini kullandı.

Türkiye Voleybol Federasyonu Asbaşkanı Ahmet Göksu da yarınki maçın centilmence ve zevkli geçeceğine inandıklarını dile getirdi.

Dünya 23 Yaş Altı Kadınlar Voleybol Şampiyonası'nın finalinde Slovenya'yı yenerek kupanın sahibi olan milli takımın büyük bir başarıya imza attığını kaydeden Göksu, 'Bu bizim için, takım sporlarında milli takım seviyesinde yakalanan en büyük zaferdir. Takımda oynayan genç kardeşlerimizi, ilk günden bu yana yetiştiren hocaları, aileleri, kulüpleri ve teknik heyete teşekkür ediyoruz. Dünya şampiyonaları kolay kazanılmıyor. Bu da bize nasip olduğu için gururlu ve sevinçliyiz.' şeklinde konuştu.

Halkbank ile Fenerbahçe arasında yarın TVF Başkent Salonu'nda yapılacak Spor Toto Şampiyonlar Kupası maçı, saat 19.00'da başlayacak. Karşılaşmanın biletleri 5 liradan satılıyor.

Kaynak: AA