Otomobil Sporları

Milli sporcu Ayhancan Güven, Porsche GT3 Cup Challenge Benelux'ün 5. ayağındaki ilk yarışta birinci oldu

Otomobil sporlarında, Porsche GT3 Cup Challenge Benelux'ün 5. ayağında mücadele eden milli sporcu Ayhancan Güven, ilk yarışı birinci tamamladı.

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonundan (TOSFED) yapılan açıklamaya göre, Belçika'nın Zolder pistinde gerçekleşen yarışlarda 19 yaşındaki milli sporcu Ayhancan Güven, hem pistin yeni rekortmeni oldu hem de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux'ün 5. ayağındaki ilk yarıştan birincilikle ayrıldı.

TOSFED ve Spor Toto ana sponsorluğunda mücadele eden Ayhancan Güven, iki sıralama turunda da en iyi zamanları kaydederek pole pozisyonunun sahibi oldu ve ikinci yarış sıralama turlarında 1:33.621'lik tur zamanıyla büyük bir başarıya imza attı. Ayhancan'ın tur zamanı, Zolder pistinde bugüne kadar Porsche GT3 Cup otomobilleri ile atılmış en hızlı tur zamanı olarak kaydedildi ve milli sporcu, pistin yeni rekortmeni oldu.

Oldukça çekişmeli geçen birinci yarışa ilk sırada başlama hakkını elde eden Ayhancan, damalı bayrağın altından en önde geçmeyi başardı ve Türk bayrağını göndere çektirdi.

Akşam üzeri koşulan ikinci yarışı ise 5. sırada tamamlayan Ayhancan, 30 Eylül-1 Ekim tarihlerinde Katalonya Pisti'nde gerçekleşecek ve 40 sporcunun katılacağı Porsche Carrera Cup Fransa ve Porsche GT3 Cup Challenge Benelux ortak yarışında mücadele edecek.

Kaynak: AA