Beşiktaş, Galibiyet Serisini Sürdürdü

Siyahbeyazlı takım, Süper Lig'in 5. haftasında Atiker Konyaspor'u 20 yenerek resmi maçlarda üst üste 4. galibiyetini aldı Beşiktaş, ligde iç sahadaki yenilmezlik serisini de 30 karşılaşmaya çıkardı Cenk Tosun, takımının Atiker Konyaspor ile yaptığı son 4 maçta 6. kez fileleri havalandırdı

Süper Lig'in 5. haftasında Atiker Konyaspor'u evinde 2-0 yenen Beşiktaş, galibiyet serisini sürdürdü.

Siyah-beyazlı ekip, aldığı bu sonuçla son 4 resmi maçını kazanmış oldu. Ligde Bursaspor'u 2-1 mağlup ederek seriye başlayan Beşiktaş, Kardemir Karabükspor'u deplasmanda 1-0 yendi. UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Porto'ya deplasmanda 3-1 üstünlük kuran siyah-beyazlılar, son olarak Atiker Konyaspor'u 2-0 mağlup etti.

Beşiktaş, ligdeki 5. maçında 4. galibiyetini aldı. Şu ana dek sadece Kasımpaşa ile deplasmanda 2-2 berabere kalan siyah-beyazlı ekip, puanını da 13'e yükseltti.

- İç sahadaki yenilmezlik serisi 30 maça çıktı

Siyah-beyazlı takım, ligde iç sahadaki başarılı sonuçlarını da sürdürdü.

Evinde son 29 lig maçında yenilmeyen Beşiktaş, Atiker Konyaspor'u mağlup ederek bu seriyi 30 karşılaşmaya çıkardı.

Süper Lig'de evindeki son yenilgisini 2015-2016 sezonunun 13. haftasında, Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda Akhisar Belediyespor'a 2-0 mağlup olarak alan siyah-beyazlı takım, bu mağlubiyetin ardından oynadığı 30 iç saha mücadelesinde rakiplerine galibiyet şansı vermedi.

Beşiktaş, 6'sı Başakşehir Fatih Terim, 1'i Atatürk Olimpiyat, 23'ü de Vodafone Park'ta olmak üzere evindeki son 30 maçta 26 galibiyet ve 4 beraberlikle 82 puan topladı. Bu karşılaşmalarda rakip fileleri 76 kez havalandıran siyah-beyazlılar, 21 gol yedi.

- Cenk Tosun, atmaya devam ediyor

Beşiktaş'ı 1-0 öne geçiren Cenk Tosun, hücumdaki etkili oyununu sürdürdü.

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Porto ile oynanan karşılaşmada fileleri havalandıran Cenk, Atiker Konyaspor karşılaşmasını bir kez daha boş geçmedi.

Geçen sezon Konyaspor ile yapılan iki lig mücadelesinde fileleri 4 kez havalandıran, 2017-2018 sezonunun başında da yeşil-beyazlıların 2-1 üstünlüğüyle biten Süper Kupa mücadelesinde takımının tek golünü kaydeden Cenk, 5. hafta karşılaşmasının 11. dakikasında bu sevinci bir kez daha yaşadı.

Cenk Tosun, Beşiktaş'ın Atiker Konyaspor ile yaptığı son 4 maçta 6. golünü attı.

Siyah-beyazlı oyuncu ayrıca bu sezon resmi maçlarda fileleri 4. kez havalandırdı.

- Quaresma 120 gün sonra gol attı

Siyah-beyazlı takımı 2-0 öne geçiren Ricardo Quaresma, uzun bir aradan sonra gol kaydetti.

Geçen sezonun 32. haftasında Vodafone Park'ta Kasımpaşa ile oynanan maçta penaltından fileleri havalandıran Quaresma, 120 gün sonra bir kez daha gol buldu.

- Adriano yine sakatlandı

Bu sezon zaman zaman sakatlık geçiren Adriano Correia, aynı sıkıntıyı Atiker Konyaspor maçında da yaşadı.

Maçın 35. dakikasında zorlanmaya başlayan Adriano, değişiklik konusunda kenar yönetimine işaretlerde bulundu. Teknik direktör Şenol Güneş, maçın 40. dakikasında bu oyuncuyu çıkarıp, Necip Uysal'ı sağ bekte görevlendirdi.

- Beşiktaş ikinci yarıda yoruldu

Beşiktaşlı futbolcularda oyunun son bölümünde yorgunluk belirtileri görüldü.

Karşılaşmada 2-0'lık skorun ardından ataklarını sıklaştıran rakibi karşısında boşluklar bulan siyah-beyazlı oyuncular, hücuma çıkmakta zorlandı. Maçın bitiş düdüğünün ardından bazı oyuncuların yerde kalması dikkati çekti.

Siyah-beyazlı taraftarlar, maç sonrası İspanyol oyuncu Alvaro Negredo'a büyük destek verdi. Takımı ve teknik direktör Şenol Güneş'i tribünlere çağıran taraftarlar, önce Negredo'ya, ardından Cenk Tosun'a üçlü çektirdi.

Kaynak: AA