Bedensel Engelli Milli Sporcular Çiçeklerle Karşılandı

İstanbul’da düzenlenen Türkiye Vücut Geliştirme Şampiyonası’nda dereceye giren bedensel engelli milli sporcular Muhammed Ali Bulgay ve Ömer Çeçen, memleketleri Ağrı'da çiçeklerle karşılandı.

İstanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezinde 13-17 Eylül tarihlerinde düzenlenen Türkiye Vücut Geliştirme Şampiyonası ve Milli Takım Dünya Şampiyonası seçmelerine katılan Muhammed Ali Bulgay Türkiye şampiyonu, Ömer Çeçen ise Türkiye ikincisi oldu.

Başarılı sporcular memleketlerine dönüşte Ağrı Ahmed-i Hani Havalimanı'nda Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aziz Sinan Alp tarafından karşılandı. Sporculara çiçek takdim edildi.

Alp, karşılamada yaptığı konuşmada Muhammet Ali Bulgay ve Ömer Çeçen’nin Türkiye’yi ve Ağrı’yı Dünya şampiyonasında temsil etmeye hak kazandığını söyledi.

Türkiye birinciliği ve ikinciliğinin tüm engelli gençlere örnek olmasını dileyen Alp, 'Disiplinli ve azimli çalışmalar sonucunda engelimizin bize engel olmadığını bir kez daha gözler önüne serdiler. Başarılı olan Milli sporcularımızı ve antrenörleri Çetin Demir’i tebrik ediyorum.' dedi.

Alp, sporcularının Dünya şampiyonasında da iyi bir derece elde edeceklerine inandıklarını belirterek, şunları söyledi:

'Sporcu kardeşlerimiz Türkiye şampiyonasında iyi bir derece elde ettiler. İnşallah dünya şampiyonasında da ülkemizi ve ilimizi en iyi şekilde temsil edeceklerdir. Engelli sporcularımıza imkan verildiği takdirde neleri yapabileceklerini sporcularımız Muhammet Ali Bulgay ve Ömer Çeçen göstermiştir. Tüm engelli çocuklarımızı herhangi bir branşta spor yapmaya davet diliyor, başarılarından dolayı kendilerini tebrik ediyorum.''

Milli sporcu Bulgay ise maddi ve manevi desteklerinden dolayı Alp’e teşekkür ederek, şampiyonluk kupasını takdim etti.

Kaynak: AA