Antalya'da Erkekler Basketbol Ligi Federasyon Kupası Heyecanı

Organizasyonda 18 takım mücadele ediyor.

Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından düzenlenen Erkekler Basketbol Ligi Federasyon Kupası Antalya'da başladı.

Antalya Atatürk, Kepez Turgut Özel ve Antalya Spor Salonu'nda yapılan müsabakalarda 18 takım mücadele ediyor.

Türkiye Basketbol Federasyonu Ligler Direktörlüğü Yetkilisi Gökhan Tokatlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Antalya'daki 3 spor salonunda, 18 takımın mücadele etmeye başladığını söyledi.

Turnuvada A Grubu'nda Akhisar Belediyespor, Ankara DSİ, Bakırköy Basket, Halk Enerji TED Ankara Kolejliler, Karesi Spor ve Samsun Büyükşehir Belediyesi Anakent, B Grubu'nda Bahçeşehir Koleji, Bandırma Kırmızı, Düzce Belediyespor, Petkimspor, Selçuklu Belediyespor ve Türk Telekom'un yer aldığını belirten Tokatlı, C Grubu'nda ise Afyon Belediyespor, Antalyaspor, Bursaspor Durmazlar, İstanbulspor Beylikdüzü, OGM Orman Gençlik ve Yalova Group Belediyespor'un bulunduğunu kaydetti.

Eleme müsabakalarının beş gün daha devam edeceğini aktaran Tokatlı, 'Yapılacak maçlar sonunda gruplarda en iyi ilk iki takım ve üç grubun üçüncülerinden en iyi iki ekip finale kalacak. Kalan bu 8 takım finalde mücadele edecek ve rakiplerini geçen şampiyon olacak.' dedi.

Müsabakaların ilk gününde Antalyaspor, OGM Orman Gençlik'i 62-56, Akhisar Belediyespor, Samsun Büyükşehir Belediyesi Anakent'i 76-75, Karesi Spor, Bakırköy Basket'i 84-75, Düzce Belediyespor, Türk Telekom'u 75-52, Selçuklu Belediyesispor, Petkimspor'u 74-64, İstanbulspor Beylikdüzü, Yalova Group Belediye'yi 94-59 mağlup etti.

Müsabakalar, 23 Eylül'de tamamlanacak.

Kaynak: AA