17. Uluslararası Bursa Cevat Soydaş Basketbol Turnuvası

TOFAŞ'ın ev sahipliğinde, 2023 Eylül'de yapılacak organizasyona Gaziantep Basketbol, Sakarya Büyükşehir Belediyespor ve Yeşilgiresun Belediyespor ile Yunanistan'dan PAOK ve Aris takımları katılacak.

Trafik kazası geçirdiği 2001'de hayatını kaybeden eski milli basketbolcu Cevat Soydaş'ın anısına bu yıl 17'ncisi düzenlenecek Uluslararası Crowne Plaza Bursa Cevat Soydaş Basketbol Turnuvası, 20-23 Eylül'de yapılacak.

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi ekiplerinden TOFAŞ'ın, 2017-2018 sezonu hazırlıkları kapsamında ev sahipliğini yapacağı turnuva için geri sayım başladı.

TOFAŞ Spor Kulübü ve Crowne Plaza Bursa tarafından gerçekleştirilecek turnuvada karşılaşmalar Nilüfer'deki TOFAŞ Spor Salonu'nda oynanacak. Organizasyona bu yıl TOFAŞ'ın yanı sıra Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nden Gaziantep Basketbol, Sakarya Büyükşehir Belediyespor ve Yeşilgiresun Belediyespor ile Yunanistan'dan PAOK ve Aris takımları katılacak. Basketbolseverler maçları ücretsiz olarak izleyebilecek.

Turnuva maçları ayrıca 'tofassporkulubu.web.tv' adresi üzerinden canlı yayınlanacak.

- Gruplar ve maç programı

Finali 23 Eylül Cumartesi günü oynanacak turnuvada A Grubu'nda; TOFAŞ, Aris, Sakarya Büyükşehir Belediyespor, B Grubu'nda ise PAOK, Gaziantep Basketbol ve Yeşilgiresun Belediyespor mücadele edecek.

Turnuvanın açılış maçı, 20 Eylül Çarşamba günü saat 16.30'da PAOK ile Gaziantep Basketbol arasında yapılacak. Günün diğer maçında ise saat 19.00'da TOFAŞ ile Sakarya Büyükşehir Belediyespor karşılaşacak.

Organizasyonun ikinci gününde saat 16.30'da Yeşilgiresun Belediyespor-PAOK, saat 19.00'da Aris-TOFAŞ maçları oynanacak.

Grup müsabakalarının son gününde ise saat 16.30'da Gaziantep Basketbol-Yeşilgiresun Belediyespor, saat 19.00'da da Sakarya Büyükşehir Belediyespor-Aris müsabakaları yapılacak.

- Cevat Soydaş

Eski milli sporculardan Cevat Soydaş, Eskişehir amatör takımlarından Güllükspor'da başlayan ve Paşabahçe'de sona eren 19 yıllık aktif basketbol yaşantısında milli formayı 38 kez giydi.

Sırasıyla Güllükspor, MKE Ankaragücü, Eczacıbaşı, TOFAŞ, OYAK Renault ve Paşabahçe takımlarında oynayan Soydaş, OYAK Renault ile Bursa Belediyespor'da antrenörlük yaptı. 1975-1984 yıllarında 9 sezon boyunca TOFAŞ formasını giyen Soydaş, oynadığı 221 maç ile Bursa ekibinin tarihinde en çok maça çıkan 5. ve attığı 3 bin 498 sayı ile de Murat Konuk'un ardından en çok sayı atan 2. oyuncu oldu.

Cevat Soydaş, 2 Ağustos 2001'de geçirdiği trafik kazası sonunda hayata veda etmişti.

Kaynak: AA