Rone Koen Serbest Model Uçak Türkiye Şampiyonası

Türk Hava Kurumu (THK) tarafından Gölbaşı ilçesinde Rone Koen Serbest Model Uçak Türkiye Şampiyonası düzenlendi.

Şampiyona öncesi Yavrucak Mahallesi'ndeki boş arazide konuşan THK Genel Sekreteri Salim Kaya,Türk Hava Kurumunun 1929 yılından beri Uluslararası Havacılık Federasyonu (FAI) üyesi olduğunu ve Türkiye'nin federasyon yükümlülüğünü taşıdığını söyledi.

Gölbaşı Belediyesine ve Yenimahalle Havacılık Kulübüne teşekkür eden Kaya, şu ifadeleri kullandı:

'Türk Hava Kurumu bugün Türkiye'nin dört bir yanından gelen modelcileri buluşturdu. Ülkemizde havacılığın bugünkü seviyeye gelmesi ve gençlerimizin havacılıkla tanıştırılması kapsamında sürekli gelişen kurumumuz da eğitim kapasitesini her geçen gün arttırıyor. Hava sporları da ülkemizde çok bilinir hale geldi. Tabi ki hiçbir şey tesadüf değil. Verilen emekler, uykusuz geceler, mesai menfuru gözetmeden sürdürülen çalışmalar sayesinde sportif havacılığımız her gün daha iyi bir seviyeye gelmektedir.”

THK Havacılık Eğitim Müdürü Bekir Akyüz de hava sporlarının 12 branşının tamamında 100'ün üzerinde yarışma düzenlediklerini anlattı.

Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay ise her sene bu turnuvalara destekte bulunduklarını vurguladı.

Konuşmanın ardından katılımcılar hazırladıkları model uçaklarını uçurdu.

Şampiyonada paramotor yamaç paraşütü, moskito ve R/C model uçak gösterisi de yapıldı. Dereceye giren yarışmacılara kupa ve madalya verildi.

Kaynak: AA