Dadaşların Sosyal Medyadan 'Turnike' Tepkisi

TFF 1. Lig ekiplerinden Büyükşehir Belediye Erzurumspor'un Kazım Karabekir Stadı'nda yapılamayan 'turnike'ler nedeniyle dadaş taraftarlar, sosyal medyadan tepkilerini bildiriyor Erzurumlu spor yazarı Pala: 'Eğer TFF gerçekten ilk yarının sonuna kadar bir şey yapamıyorsa o zaman en mantıklı yol Büyükşehir Belediye Erzurumspor'un ilk yarıdaki bütün maçlarını deplasman niteliğinde sayması lazım. Taraftarlar kent meydanlarına dökülerek olayı protesto ediyorlar'

TFF 1. Lig ekiplerinden Büyükşehir Belediye Erzurumspor'un Kazım Karabekir Stadı'nda yapılamayan 'turnike'ler nedeniyle dadaş taraftarlar sosyal medyadan paylaşımda bulunarak tepkilerini dile getiriyor.

TFF 1. Lig'e yeni çıkan bir takım olmasına rağmen büyük taraftarı bulunan Büyükşehir Belediye Erzurumsporlu'lar, passolig uygulamasına geçiş aşamasından sonra stada turnikelerin yapım sürecinin uzaması nedeniyle sosyal medya hesaplarından 'ErzurumsporTurnikesiniİstiyor', 'TurnikeDadaşınPsikolojisinibozdu' ve Turnikelerimiz takılsın yeter' şeklinde çeşitli paylaşımlarda bulunarak seslerini duyurmaya çalışıyor.

Söz konusu stada turnikelerin yapılamamasının hem madden hem de manen kulübe ve şehre zarar verdiğini düşünen taraftarlar, dün Yakutiye Kent Meydanında toplanarak Kazım Karabekir Stadı’nda Passolig sistmenini kurmayıp takımı mağdur eden TFF’ye gösterdikleri tepkiyi sosyal medyaya taşıdılar.

Erzurumlu spor yazarı Nurullah Pala, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Büyükşehir Belediye Erzurumspor ve taraftarın mağdur edildiğini belirterek, 'TFF 1. Lig'e yükselmesinin ardından zafer sarhoşluğu yaşayan Büyükşehir Belediye Erzurumspor'da daha sonra yaşanan yönetim belirsizliği bu sürecin bu noktaya gelmesine neden olmuştur.' dedi.

TFF'nin biran önce Büyükşehir Belediye Erzurumspor'un mağduriyetini gidermesi gerektiğini dile getiren Pala, şu değerlendirmede bulundu:

'Eğer TFF gerçekten ilk yarının sonuna kadar bir şey yapamıyorsa o zaman en mantıklı yol Büyükşehir Belediye Erzurumspor'un ilk yarıdaki bütün maçlarını deplasman niteliğinde sayması lazım. Taraftarlar kent meydanlarına dökülerek olayı ve sorumlu tuttukları TFF'yi protesto ettiler. Tepkilerin süreceğini düşünüyorum. İnşallah aksi tepkiler olmaz. Taraftarlar demokratik yollarla haklarını istemekte son derece haklıdır.'

Kaynak: AA