Trabzonspor, Medipol Başakşehir'in Sahasındaki Serisine Son Vermeyi Planlıyor

Trabzonspor, Medipol Başakşehir’in sahasındaki yenilmezlik serisine son vermeyi planlıyor.

Süper Ligin 5. haftasında Medipol Başakşehir, yarın saat 17.00’da evinde Trabzonspor ile oynayacak. Ligin 4. haftası geride kalırken turuncu-lacivertliler 3 galibiyet, 1 mağlubiyetle 3. sırada yer alıyor. Bordo-mavililer ise 2 galibiyet, 1 mağlubiyet ve 1 beraberlikle ile 5. sırada yer alıyor.

İki takım 22. kez karşılaşacak

Medipol Başakşehir ile Trabzonspor Süper Lig’de 18, Ziraat Türkiye Kupası’nda da 3 kez olmak üzere toplam 21 kez karşılaştı. Bu maçlarda bordo-mavililer 11 kez sahadan galip ayrılırken, turuncu-lacivertliler ise 4 kez kazanabildi. 6 maçta ise eşitlik bozulmadı. Ligde geride kalan 18 maçta Trabzonspor rakip fileleri 32 kez havalandırırken, Medipol Başakşehir ise 17 gol attı.

İstanbul’da son 4 maçı kazanamadı

Trabzonspor, Medipol Başakşehir ile deplasmanda oynadığı son 4 maçta rakibine üstünlük kuramadı. Rakibini İstanbul’da 2011-2012 sezonunda 2-0 yenen Karadeniz ekibi söz konusu tarihten sonra Medipol Başakşehir’i İstanbul’de yenemedi. Bordo-mavililer söz konusu maçlarda 3 mağlubiyet, 1 beraberlik elde etti.

Trabzonspor 24 maçlık seriyi bozmak istiyor

Trabzonspor, evinde 24 maçtır yenilgi yüzü görmeyen Medipol Başakşehir’un bu serisine son vererek 3 puana uzanan taraf olmak istiyor. İstanbul temsilcisi evinde oynadığı 24 maçta 18 galibiyet alırken 6 maçtan ise sahadan beraberlikle ayrıldı. Ligde önemli bir seri yakalayan Medipol Başakşehir, bordo-mavililer karşısında bu ünvanı sürdürmek isterken, Karadeniz ekibi ise son yılların önemli çıkış yapan takımını deplasmanda mağlup ederek zirve yarışında önemli bir virajı geride bırakmak istiyor.

En farklı skor Trabzonspor’un

İki takımın bugüne kadar karşılaştığı maçlarda en farklı skoru Trabzonspor elde etti. Bordo-mavililer, Süper Lig’de 2009-2010 sezonunda Olimpiyat Stadı’nda karşılaştığı Medipol Başakşehir’i 6-1 mağlup etmişti.

Kaynak: İHA