Guidetti Açıklaması 'Madalya İle Dönmek İstiyoruz'

A Milli Kadın Voleybol Takımı Antrenörü Giovanni Guidetti, 2017 CEV Kadınlar Avrupa Voleybol Şampiyonası Finalleri’nden madalya ile dönmek istediklerini belirterek, “Şampiyonada madalya istiyoruz. Tabii bütün takımlar madalya istiyor. Biz ne yapacağımızı çok iyi biliyoruz ve hedefimizi de buna göre koyduk” dedi.

Azerbaycan ve Gürcistan’da 22 Eylül-1 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek olan 2017 CEV Kadınlar Avrupa Voleybol Şampiyonası Finalleri öncesi A Milli Kadın Voleybol Takımı Antrenörü Giovanni Guidetti, İHA’ya açıklamalarda bulundu.

“İyi bir takım oluşturmaya çalıştık”

Hazırlık süreci hakkında bilgiler veren tecrübeli çalıştırıcı, “Çok iyi çalıştık. Her şey çok iyiydi. Bu sefer alışılmıştan farklı olarak İstanbul dışında bir program uyguladık. Almanya, Kartepe ve Antalya’da çalışmalarımızı gerçekleştirdik. İyi bir takım oluşturmaya çalıştık. Bazen zor durumda da kaldık. Çünkü çok sıkı bir turnuva bizi bekliyor. Biz de ne kadar iyi ve zorlu bir çalışma yaparsak o kadar iyi. Takım hazır. Ufak problemler var ama şampiyona başlayana kadar onların da tamamlanacağını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

“Ne yapacağımızı çok iyi biliyoruz”

Şampiyonada Türkiye’nin yer aldığı C Grubu’nu değerlendiren Guidetti, “Rusya, son iki Avrupa Şampiyonu. Ukrayna ise çok iyi ve zorlu bir takım. Bulgaristan da aynı şekilde. Şampiyonada madalya istiyoruz. Tabii bütün takımlar madalya istiyor. Biz ne yapacağımızı çok iyi biliyoruz ve hedefimizi de buna göre koyduk” şeklinde konuştu.



“Seyircinin itici gücüyle farkı kapatacağız”

Türkiye’nin final müsabakalarını Bakü’de oynayacak olmasının seyirci avantajı sağlayabileceğine de değinen Giovanni Guidetti, “Her taraftara ‘Hoş geldin’ deriz. Maçlarda takımlar arasında çok az farklar olur. Seyircinin itici gücüyle bizim bu farkları kapatacağımızı düşünüyorum” açıklamasında bulundu.

Kaynak: İHA