Eski Şampiyon Ayık, Taha Akgül'e Güveniyor

Eski Avrupa, dünya ve olimpiyat şampiyonu milli güreşçi Ahmet Ayık, hemşehrisi olimpiyat şampiyonu Taha Akgül'ün 2020 Tokyo'dan da yurda altın madalya ile döneceğine inanıyor Ayık: 'Olimpiyat, dünya ve Avrupa şampiyonu olmuş Taha gibi birinin maç kaybetmesi hepimizi üzdü. Önemli olan 2020 Tokyo Olimpiyatları. Orada ikinci, hatta daha sonra üçüncü olimpiyat şampiyonluğunu Taha'dan bekliyoruz'

SERHAT ZAFER - Eski Avrupa, dünya ve olimpiyat şampiyonu milli güreşçi Ahmet Ayık, hemşehrisi olan olimpiyat şampiyonu Taha Akgül'ün 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda da altın madalya kazanacağına inancının tam olduğunu söyledi.

'Üç Nesil Olimpiyat Şampiyonları' söyleşisine katılmak üzere memleketi Sivas'a gelen Ayık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sivaslı olimpiyat şampiyonları Hamza Yerlikaya ve Taha Akgül ile zaman zaman bir araya geldiğini belirtti.

Sivas'ın 3 olimpiyat şampiyonu çıkaran il olduğunu anımsatan 1968 Mexico City Olimpiyatları'nın altın madalyalı sporcusu Ayık, bu durumdan mutluluk duyduğunu ifade etti.

Kendisinden sonra olimpiyat şampiyonu olan Hamza Yerlikaya ve Taha Akgül ile gurur duyduğunu dile getiren Ayık, 'İnşallah onlardan sonra çıkacak şampiyonlar da onları mutlu edecek. Sivas'tan 4-5 olimpiyat şampiyonu veya daha fazlaları çıkacak. Belki biz göremeyeceğiz ama kesinlikle olacak. Bizden önce nasıl şampiyonlar çıktıysa inşallah bizden sonra da çıkmaya devam edecektir.' diye konuştu.

Sivas'ın her alanda kendini ispatlamış, cumhuriyetin temellerinin atıldığı kent olduğunu belirten Ayık, 'Sivas kültür, sanat, sporcu ve politika şehri, cumhuriyetin kurulduğu yer. Türkiye'de her ilimiz bizim için çok önemli ama Sivas bu konuda biraz daha önem taşıyor.' ifadelerini kullandı.

- 'Taha'dan yeni olimpiyat şampiyonlukları bekliyoruz'

Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenen Dünya Güreş Şampiyonası'nı izlediğini ve serbest stil 125 kiloda gümüş madalya kazanan Taha Akgül'ün, bir hata sonucu ikinci olmasının üzüntüsünü yaşadığını dile getiren Ayık, şunları kaydetti:

'Bu ufak bir kazaydı. Bence o hata kendisinde değil ama yenildiği için hatayı kendisine yüklerler. Olimpiyat, dünya ve Avrupa şampiyonu olmuş Taha'nın maç kaybetmesi hepimizi üzdü. Önemli olan 2020 Tokyo Olimpiyatları. Orada ikinci, hatta daha sonra üçüncü olimpiyat şampiyonluğunu Taha'dan bekliyoruz. Orada ufak bir taktik hatası oldu. İnşallah önümüzdeki dünya ve Avrupa şampiyonalarında ve dolayısıyla da en mühim olan Tokyo Olimpiyatları'nda bunu telafi edeceğine yürekten inanıyorum.'

Gençlerden işlerini severek yapmalarını ve çok çalışmalarını isteyen Ahmet Ayık, özellikle ata sporu güreşle uğraşanlara sabırlı olmaları tavsiyesinde bulundu.

Kaynak: AA