Menajerlere 8.9 milyon Euro

Başkan Özbek, “31 futbolcuya ödediğimiz yıllık ücretin toplamı 66.6 milyon Euro. Menajerlere ise 8.9 milyon Euro komisyon verdik” dedi. “Transferi Riva’dan gelen parayla yapmadık. Kurduğumuz bu kadro bize 4 yıl boyunca para kazandıracak”

Menajerlere 8.9 milyon Euro
ivan Kurulu toplantısında konuşan Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, transfer dönemini değerlendirdi ve "Galatasaray'ın bir kuruşunu bile hesap ettim" dedi. Yaptıkları transferlerin maliyetlerinin uygun olduğunu dile getiren Özbek, "UEFA, FFP dahilinde bir sezonda futbolculara 65 milyon Euro ödeme limiti koydu. Şu anda 31 futbolcuya ödediğimiz rakam 66.6 milyon Euro. Menajerlere 8.9 milyon Euro ödedik. Satılan oyunculardan da kasamıza 18.5 milyon Euro koyduk" diye konuştu. Riva projesine de değinen Dursun Özbek, "Riva'dan gelen paranın bütün sorunlarımızı çözmesi söz konusu değil. Kurduğumuz bu kadro bize 4 yıl boyunca para kazandıracak, taraftarı tribüne getirecek ve ürün sattıracak" ifadesini kullandı.

AY SONUNDA UEFA İLE GÖRÜŞECEĞİM

UEFA ile daha önce yapılan görüşmeyi hatırlatan Özbek, "Galatasaray'ın mali tablolarını anlattık. Bizim ikinci bir mali disipline ihtiyacımız olduğu düşüncesiyle bu sezondan başlamak itibarıyla bir anlaşma yapmamız gerektiğini söyledik. Kendileri olumlu karşıladı. Gidip anlatmak için Eylül ayı sonu itibarıyla randevu talep ettim. 3-4 yıllık anlaşma yapmak istiyoruz. Bu anlaşmanın bize çok büyük faydası olacak" dedi.

BORÇ-ALACAK FARKI 880 MİLYON TL


Ali Sami Yen Spor Kompleksi'nde yapmayı planladıkları kapalı spor salonu projesinin onaylandığını ve yakın zamanda temel atma işlemine başlayacaklarını açıklayan Başkan Dursun Özbek, otel inşaatının önümüzdeki yıl hızlanacağını ve Kalamış Tesisleri'ndeki çalışmaların da yıl sonuna kadar biteceğini ifade etti. Bu arada kulübün 30 Haziran 2017 itibarıyla konsolide borç-alacak farkının ise 880 milyon lira olduğu açıklandı.

ŞORTA SPONSOR FLUO


Galatasaray, futbol takımının şort sponsorluğu için teknoloji firması Fluo ile anlaşma yaptı. Fluo ile yaptıkları anlaşmanın 1+1 yıllık olduğunu aktaran Özbek, futbol takımının forma kol sponsorluğu için de bir firmayla görüşme halinde olduklarını aktardı.

ÖZBEK, AYSAL'I SOLLADI, GEÇTİ!

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, rekor bonservis harcamasıyla (40 milyon Euro) kurdukları takım için menajerlere 8.9 milyon Euro ödeneceğini açıklarken, Özbek'in başkanlığının ilk döneminde bu rakam çok düşüktü. O dönem yapılan transferler için menajerlere kulübün kasasından 950 bin $ ödenmişti. 2013-14 sezonunda yapılan transferlerde ise dönemin başkanı Ünal Aysal menajerlere 7.1 milyon $ ödemişti.