Osmaniye'de Geleneksel Okçuluk Turnuvası

Osmaniye Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıl ilk defa düzenlenen geleneksel okçuluk turnuvasının ikincisi bu cumartesi günü gerçekleştirilecek.

Osmaniye Cebelibereket Geleneksel Okçuluk ve Osmaniye Kayı Geleneksel Okçuluk Kulüplerinin destekleri ile Osmaniye Belediyesi 2. Cebelibereket Geleneksel Okçuluk Turnuvası bu yıl ulusal çapta düzenlenecek.

16 Eylül 2017 Cumartesi günü "Ergenekon" olarak bilinen Osmaniye Kent Ormanı’nda düzenlenecek yarışmaya Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden çok sayıda sporcunun katılması beklenirken turnuva 30-60-90 metre puta atışı şeklinde 3 değişik kategoride farklı yaş grupları arasında yapılacak. Dereceye girenlere Osmaniye Belediyesi tarafından çeşitli hediyeler verilecek.

Ayrıca turnuvadan bir gün önce 15 Eylül Cuma günü saat 18.00’da Devlet Bahçeli Bulvarı’ndan başlayıp, Cumhuriyet Meydanı’nda tamamlanacak turnuvanın tanıtım yürüyüşü yapılacak.

Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, tarihte önemli bir yer tutan okçuluk sporunun tanınmasını sağlamak ve çeşitli illerden gelecek sporculara Osmaniye’nin tanıtılmasını sağlamak için bu yarışmanın ikincisini düzenlediklerini kaydetti.

Kaynak: İHA