Bocce Milli Takımı'na Toroslar'dan Oyuncu

Toroslar Belediyesi Spor Kulübü bünyesinde faaliyet gösteren bocce takımının iki sporcusu, Bocce Milli Takımı'yla Balkan Şampiyonası'nda mücadele edecek.

Toroslar Belediyesi Spor Kulübü bünyesinde faaliyet gösteren bocce takımının sporcuları Emircan Kızılkaya büyük erkekler, Tuba Kaya da büyük kadınlar kategorilerinde, Türkiye'yi Balkan Şampiyonası'nda temsil edecek.

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, gazetecilere yaptığı açıklamada, belediye olarak olarak her zaman sporun ve sporcunun yanında olduklarını ve olmaya da devam edeceklerini belirtti.

Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde yapılan Balkan Şampiyonası Bocce Milli Takım seçmelerine katılan sporculardan Emircan Kızılkaya'nın büyük erkekler, Tuba Kaya'nın da büyük kadınlar kategorilerinde Bocce Milli Takımı'na seçildiklerini ifade eden Tuna, şunları kaydetti:

'Bunun sonucunda, 29 Eylül - 1 Ekim tarihlerinde Bulgaristan'ın Başkenti Sofya'da yapılacak olan Balkan Şampiyonası'nda ülkemizi milli formayla temsil etmeye hak kazandılar. Bu önemli başarılarından dolayı 2 sporcumuzu da kutluyorum. Katılacakları Balkan Şampiyonası’nda başarılar diliyorum. Kulübümüzün sporcularının sadece ilçemizi ve kentimizi değil, Bocce Milli Takımı'nda ülkemizi de temsil etmesi bizleri oldukça gururlandırdı. Gençlerimizin, sporla eğitimlerini bütünleştirmesi de çok anlamlı ve önemli. Amacımız, beyni bilgiyle dolu sporcu kimlikleriyle öne çıkan aynı zamanda teknolojik gelişmişlikleri yakından takip eden bir gençlik oluşturmak.'

Kaynak: AA