'Arkadaşlarımın 'Kral' Diye Şakalaşmasını İstemedim'

Golbol Avrupa Şampiyonası'nda gol krallığı ve olimpiyatlarda yılın sporcusu gibi başarılar elde eden Ekrem Gündoğdu: 'Önemli olan ülkemize derece ve başarı gelsin' 'İlk başladığım dönemlerde gündelik kıyafetlerimle antrenmanlara gidiyordum' 'Sporla aktif uğraşmanın pozitif etkileri oldu'.

MUSA SAMUR - Golbol Avrupa Şampiyonası'nda gol kralı ve olimpiyatlarda da yılın sporcusu olan Görme Engelli Erkekler Golbol Milli Takım oyuncusu Ekrem Gündoğdu, gol krallığında gözü olmadığını, önemli olanın takımın başarısı olduğunu söyledi.

Ekrem Gündoğdu, milli takımın Ankara Eryaman Olimpiyat Hazırlık Merkezi'ndeki kampında AA muhabirine yaptığı açıklamada unvanlarına ilişkin, ''Önemli olan ülkemize derece ve başarı gelsin de benim açıkçası öyle şeylerde pek gözüm yok. Fakat Allah bir şekilde nasip ediyor.' ifadelerini kullandı.

Golbole 2003 yıllında başladığını belirten Ekrem, 'İlk başladığım dönemlerde gündelik kıyafetlerimle antrenmanlara gidiyordum. Zamanında verdiğimiz emeklerin şimdi karşılığını alıyoruz. Bundan da gayet mutluyuz.' dedi.

Spor yapmanın kendisinde pozitif etkileri olduğunu vurgulayan Ekrem, 'Bir sporla aktif uğraşmak bende sosyal çevre, öz güven ve hayata bakış açısı anlamında gayet pozitif etkiler bıraktı. Şu anda gayet mutluyum, memnunum ve hayata daha pozitif bakabiliyorum.' diye konuştu.

- 'Önemli olan gol kralı olmam değil''

Avrupa Şampiyonası'nda 41 gol atarak gol krallığı yaşadığını dile getiren Ekrem, Finlandiya'da 15-25 Eylül tarihlerinde düzenlenecek Avrupa Şampiyonası'nda da aynı başarıyı elde etmek istediğini belirtti.

Şampiyonada gol kralı olabilmek için 40 gol atması gerektiğini aktaran Ekrem, şunları söyledi:

'Atarım inşallah ama dediğim gibi önemli olan gol kralı olmam değil takım olarak hedefimizi tutturmak. Takım arkadaşlarımın benimle 'kral' diye şakalaşmasını istemedim. Böyle şeyleri pek sevmediğim için arkadaşlarımın 'kral' diye takılmasını da engelliyorum.'

- 'Böbürlenmek olarak algılanmasın omuzlara alınmıştım'

Gol kralı olduğunda bunun sevincini takım arkadaşlarıyla çok güzel bir şekilde yaşadıklarını aktaran Ekrem, 'Böbürlenmek olarak algılanmasın omuzlara alınmıştım.' ifadelerini kullandı.

'Kesinlikle hak ettiğimi falan düşünmüyorum.' diyen Ekrem, 'Özellikle final maçından sonra çok mutlu olmuştum. Başarıda benim de katkım vardı. Arkadaşlarıma ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Yine böyle bir mutluluk nasip olsun isterim. Hedefimiz Avrupa Şampiyonluğu inşallah onu da Türkiye'ye getiririz.' diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak: AA