'Türk Karatesi, Sürdürülebilir Bir Başarı Yakaladı'

Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Delihasan: 'Türk karatesinin, her geçen gün daha fazla güçlendiğini, kalıcı başarılar elde ettiğini görüyoruz' '(İspanya'daki Dünya Şampiyonası) Sporda 'kaç altın, kaç gümüş' demek biraz yanıltıcı olabilir. En iyi dereceleri elde etmek istiyoruz. Sporcu kalitemiz buna uygun' 'Bizler elimizden geleni yaptıktan sonra sonucu göreceğiz. İnşallah 10'un üzerinde madalya bekliyoruz'

ÖZKAN BEYER - Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, 26-29 Ekim tarihlerinde İspanya'da düzenlenecek Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Dünya Karate Şampiyonası'nda 10'un üzerinde madalya beklediklerini söyledi.

Delihasan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gaziantep'te 3-6 Ağustos'ta gerçekleştirilen Türkiye Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Karate Şampiyonası'nın ardından milli takımın oluşturulduğunu belirtti.

Çok iyi kadro kurduklarını, yeni isimlerin milli takıma girdiğini belirten Delihasan, son dünya şampiyonasını ikincisi olarak tamamladıklarını ve yedi dünya şampiyonu çıkardıklarını anımsattı.

Esat Delihasan, Türk karatesinin 1970'li yıllardan sonra gelişim sağladığını vurgulayarak, şöyle konuştu:

'O yıllardan bu yana devamlı kendisini geliştiren, büyüyen dünya arenasında var olan bir marka oldu. Dünya sıralamasında sürekli ilk beşte olan bir yapıya büründük. Türk karatesinin, her geçen gün daha fazla güçlendiğini, kalıcı başarılar elde ettiğini görüyoruz. Türk karatesi, sürdürülebilir bir başarı yakaladı. Üst üstte aldığı madalyalar, kırdığı rekorlar bunun en büyük kanıtı.'

- 'Karatede en iyilerin en iyisi durumundayız'

Türkiye'nin bu alanda tüm ülkelere karşı üstünlük sağlayabildiğini aktaran Delihasan, şunları kaydetti:

'Karatede birçok ülkenin önündeyiz. Dünya sıralamasında genel klasmanda dördüncüyüz. Geçen senenin sonuna kadar birinciydik. İnşallah gelecek senenin sonuna doğru yine birinci olacağız. Türk karatesi dünya karatesine damga vurmuştur. Dünyadaki rakiplerimiz Fransa, İtalya, İspanya, İran, Azerbaycan ve Japonya'dır. Bunlar çok güçlü ülkeler. Karate sürekli gelişiyor. Adını, şanını duymadığımız ülkelerden de çok iyi sporcular çıkabiliyor. Her anlamda bu ülkeler bizim için değerli. Bizler de karatede en iyilerin en iyisi durumundayız.'

Federasyon başkanı Delihasan, 26-29 Ekim'de İspanya'da düzenlenecek şampiyonaya katılacaklarını anımsatarak, 'Sporda kaç altın, kaç gümüş' demek biraz yanıltıcı olabilir. En iyi dereceleri elde etmek istiyoruz. Sporcu kalitemiz buna uygun. İnşallah en iyi şekilde ülkemizi temsil edeceğiz. Bizler elimizden geleni yaptıktan sonra sonucu göreceğiz. 10'un üzerinde madalya bekliyoruz. İnşallah bunun altında olmaz. Son yıllara baktığımız zaman çok başarılı bir süreç geçirdik. Bundan sonraki süreçlerde de başarıların devamını getireceğiz.' ifadelerini kullandı.

İspanya'da düzenlenecek şampiyonada, ümit, genç ve 21 yaş altı kategorisinde 20'si erkek 18'i kadın sporcu 35 dalda madalya mücadelesi verecek.

Kaynak: AA