Dursun Özbek Açıklaması 'Fatih Terim Tartışmalarını Doğru Bulmuyorum'

Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Dursun Özbek, “Şu an Galatasaray’ın hocası var. Fatih Terim tartışmalarını doğru bulmuyorum. Bizim yaptığımız çalışmalar antrenör arama çalışmaları değildir. Bizim hocamız Tudor’dur” dedi.

Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Dursun Özbek, Galatasaray Spor Kulübü ile Workinton arasında imzalanan iş birliği protokolü sonrasında GS Workinton alanında basın mensupları ile bir araya geldi. Fatih Terim iddiaları ile ilgili konuşlan Galatarasay Spor Kulübü Başkanı Dursun Özbek , “Şu an Galatasaray’ın hocası var. Fatih Terim tartışmalarını doğru bulmuyorum. Bizim yaptığımız çalışmalar antrenör arama çalışmaları değildir. Bizim hocamız Tudor’dur. Biz yönetim olarak hocamızı destekliyoruz Tudor’un arkasındayız. Tudor ile ilgili en ufak bir şüphemiz yok" dedi.



“Algı ile Galatasaray’ı yıpratmaya çalışmasınlar”

Transfer çalışmaları ile ilgili konuşan Özbek, “Bu sene liglere çok iddialı hazırlanıyoruz. Tek amacımız var; şampiyon olmak. Bunun için de gerekli transferleri yaptık. Eksiğimiz varsa yapmaya devam edeceğiz. Bütün bunları yaparken şunu dikkate sunmak isterim; hiçbir zaman hesabın dışında hiçbir hareket yapmadık. Galatasaray’ın bir futbol bütçesi var. 2018 yılı itibariyle dikkat edilmesi gereken konu bütçedir. Biz hesabımızı çok iyi yaptık. Bütçenin içinde ki harcamaları yapıyoruz. Hiçbir zaman Galatasaray Spor Kulübü’nü zora sokacak bir durumda değiliz. Algı oluşturmak peşinde olanlar bu sözlerime dikkat etsinler. Algı ile Galatasaray’ı yıpratmaya çalışmasınlar” şeklinde konuştu.



“Arda Turan’ın yeri Galatasaray’dır”

Arda Turan’ın sarı-kırmızılı takıma döneceği söylentilerine ise Özbek, "Gereken transferleri yaptık. Futbol bütçemiz belli. Hesabın dışında bir şey yapmadık. Arda’nın Galatasaray’a gelmesi, futbolu burada bırakması en büyük arzumuz. Bu konuda da çalışmalarımız var. Arda Turan’ın yeri Galatasaray’dır" ifadelerini kullandı.

“Yönetim olarak Tudor’un arkasında durmamız gerekiyor”

Galatasaray Teknik Direktörü Igor Tudor hakkında açıklamalarda bulunan Özbek, “Tudor bizim antrenörümüz. Tudor, Galatasaray’ı başarıya ulaştırmak için elinden geleni yapıyor. Yönetim olarak Tudor’un arkasında durmamız gerekiyor. Hocamızı destekliyoruz. Bizim yaptığımız çalışmalar hiçbir zaman bir antrenör arayışı çalışması değildir. Galatasaray’ın önümüzdeki beş yıllık dönemini planlamak adına bazı çalışmalar yapıyoruz. Tudor’la ilgili yönetim olarak bir şüphemiz yok” dedi.



“Kimse rakamların ardından Ndiaye’yi yıpratmaya çalışmasın”

"Ndiaye, Galatasaraylı olmak için çok çaba harcamış bir futbolcu" diyen Özbek, “Ndiaye, Galatasaray’ın önemli transferlerinden bir tanesidir. Sezon içinde Ndiaye’nin Galatasaray’a ne kadar faydalı olacağını herkes gördü. Ndiaye, Galatasaraylı olmak için çok çaba harcamış bir futbolcu. Kimse rakamların ardından Ndiaye’yi yıpratmaya çalışmasın. Ndiaye, Galatasaray’a, Galatasaray’ın harcadığından daha fazla prestij ve kaynak oluşturacak bir isim. Önümüzdeki bir iki yıl içerisinde futbolda yıldız seviyesinde olabilecek bir futbolcu” açıklamasını yaptı.

Kaynak: İHA