Yenimahalle'de Yetişti, Şampiyonluğa Erişti

4 yaşındayken Yenimahalle Belediyesinin açmış olduğu bir yüzme kursuna yazılan Merve Tuncel’in hayatı yeteneğinin keşfedilmesiyle değişti. 8 yıl önce yüzme öğrenmek için Yenimahalle Belediyesinin kapısını çalan Tuncel, bugün belediyenin şampiyon yüzücüsü oldu.

Kendini Yenimahalle Belediyesinin havuzlarında 4 yaşından bu yana yetiştiren 12 yaşındaki Tuncel, 11-12 yaş Türkiye Yüzme Gelişim Projesi 100-200 m kelebek Türkiye birincisi oldu. Yenimahalle Belediyesi Spor Kulübü çatısı altında başarıdan başarıya kulaç atan Tuncel’in hedefi Yenimahalle’nin adını tüm dünyaya duyurmak. Aldığı başarılı sonuçlar ile Milli Takım kapısını aralayan genç şampiyonun hayali ay yıldızlı mayoyu giymek.

Aynı zamanda 400 m serbestte Türkiye 3’üncüsü ve 50 m kelebekte de Türkiye 2’incisi olan başarılı yüzücü, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’a kendisine vermiş olduğu destekten dolayı teşekkür etti.

Başarının sırrı çok çalışmaktan geçiyor

Başarısının sırrının çok çalışmak olduğunu da belirten yüzücü, “Günde 2 saat antrenman yapıyorum. Ailem de beni çok destekliyor. Aynı zamanda Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’a da teşekkürlerimi sunuyorum. Belediyenin spor komplekslerinden istediğim gibi yararlanabiliyorum. Bana ayrıca destek veren, bugünlere gelmemi sağlayan Yiğit Yüregir ve Erhan Bulut hocalarıma da minnettarım. Henüz 4 yaşındayken çok iyi bir yüzücü olacağımı keşfettiler ve benimle ilgilendiler” dedi.



“Fethi Başkan Yenimahalle’yi sporun başkenti haline getirdi”

Kızlarının her zaman yanında olduklarını dile getiren Baba Sulhi Tuncel de kızlarıyla gurur duyduklarını ifade etti.

Baba Tuncel, “Kızımın başarısı bize gurur veriyor. Antrenmanlarına sürekli kızımı ben getiriyorum, ona her türlü destek oluyorum. Kızım yüzmeyi çok seviyor, yaptığı işi seviyor, suyu seviyor, çalışmayı seviyor bu da ona başarı getiriyor. Yenimahalle havuzlarından da çok memnunuz. Fethi Başkan Yenimahalle’yi sporun başkenti haline getirdi. Kendisine teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

Kaynak: İHA