Öncü Kardeşler Çekya'da Yine Zirvede

Türk motosikletinin geleceği olarak gösterilen Öncü kardeşler, bu kez Çekya’nın Brno şehrinde şov yaptı. Sezonun dördüncü ayağında iyi performansını sürdüren ikizlerden Can Öncü, ilk günü lider bitirdi. İkinci yarışta ise bu kez Deniz Öncü pistte tozu dumana kattı ve harika bir zafer elde etti. Sonuçların ardından genel klasmanda Can Öncü’nün liderliği sürdü. 132 puana yükselen genç pilota yetişmenin planlarını yapan kardeşi Deniz Öncü de 80 puanla dördüncü sırada.

Dünyanın en büyük motorsporları organizasyonu MotoGP’nin altyapısı olarak gösterilen Red Bull Rookies Cup’ta heyecan devam ediyor. Türkiye’den 2003 doğumlu Öncü kardeşlerin mücadele ettiği sezonun dördüncü yarışı, Çekya’nın Brno şehrinde yapıldı.

Yağmurun kralı deniz

Büyük heyecana sahne olan yarışta Öncü kardeşler, fırtına gibi esti. İlk günde Can Öncü 31.15.686’lık derecesiyle en yakın rakibine 0.7 saniye fark atarak finiş çizgisini ilk sırada geçti. İkinci Matthias Meegle oldu, üçüncülüğü Kazuki Masaki kaptı. İkinci yarışta da Deniz Öncü performansıyla büyüledi. Yağmurun damga vurduğu yarışı başından sonuna kadar önde götüren Deniz, yine yağışlı geçen Almanya ayağının ardından sonra ikinci zaferini elde etti.

Birinciliğinin ardından kardeşi Can Öncü hakkında konuşan Deniz, “Kazandığım için elbette mutluyum ama kardeşim için de üzüldüm” dedi.

Yarış ile ilgili ise Öncü, “Başlangıçta biraz endişelendim. Çünkü yağmurda büyük bir hata yapmaktan korktum. Ancak işler yolunda gitti ve kazandım” açıklamasını yaptı.

Şampiyona lideri Can Öncü de, “Kazandım ve çok mutluyum. Zaferi çok istemiştim, motorum da çok yardım etti ve gerçekten çok iyi oldu” ifadelerini kullandı.

Sonuçların ardından genel klasmanda Can Öncü’nün liderliği sürdü. 132 puana yükselen Can’ı, 115 puanlı Aleix Viu ve 104 puanlı Kazuki Masaki takip ediyor. Grafiği gittikçe yükselen Deniz Öncü ise 80 puanla dördüncü sırada.

Kaynak: İHA