Djourou Antalyaspor'da

Antalyaspor, son olarak Almanya’nın Hamburg takımında forma giyen 30 yaşındaki Johan Djourou ile 2+1 yıllık sözleşme imzaladı.

Antalyaspor son olarak Almanya'nın Hamburg takımında forma giyen 30 yaşındaki stoper oyuncusu Johan Djourou ile 2+1 yıllık sözleşme imzaladı. Atilla Vehbi Konuk Tesisleri'nde gerçekleştirilen imza törenine Antalyaspor Asbaşkanı Şefik Öz ve Johan Djourou katıldı.

Antalyaspor Asbaşkanı Şefik Öz, “Kendisi Fildişi asıllı İsviçre milli takım oyuncusu. Bu sene bizimle çalışacak. Stoper mevkisine aldık. 2+1 yıllık sözleşme imzaladık. Özelliklerinden bir tanesi de oyun kurabilmesi” dedi.

DJOUROU: “BURAYA GELDİĞİM İÇİN ÇOK MUTLUYUM”

Transferinin hızlı bir süreç olduğunu belirten Johan Djourou, “Çok hızlı gelişen bir süreçti. Başkanla ve yönetimle görüşmem olumlu geçti. Beni ikna ettiler. Buraya geldiğim için çok mutluyum” dedi.

“KALBİMİN SESİNİ DİNLEYİP BURAYA GELDİM”

Medyada birçok şeyin yazıldığını söyleyen Djourou, çoğunun gerçeği yansıtmadığını dile getirdi. Johan Djourou, “Sonuç olarak bana yaklaşan tavırdan dolayı buraya geldim. Birçok teklif geldi. Trabzonspor'dan teklif geldi mi hatırlamıyorum. Kalbimin sesini dinleyip buraya geldim' açıklamasını yaptı.

Geçen sene bir sakatlığının olmadığını ancak teknik heyetle bir tartışması olduğu için oynayamadığını söyleyen 30 yaşındaki stoper, “Benim önemli bir sakatlığım yoktu. Sadece oynadığım kulüpte teknik heyetle yaşadığım sıkıntılardan dolayı takımla maça çıkamadım. Son birkaç ayda İsviçre Milli Takımı'nın bütün maçlarında yer aldım. Bu da sakat olmadığımın bir göstergesi” dedi.



ARSENE WENGER KEŞFETTİ

30 yaşındaki Johan Djourou'yu Arsenal Teknik Direktörü Arsene Wenger keşfetti. Arsenal altyapısında yetişen ve uzun yıllar burada forma giyen defans oyuncusu son olarak Almanya'nın Hamburg takımında forma giydi. Djourou'nun bonservisi elinde olduğu için Akdeniz ekibi, oyuncu için herhangi bir ücret ödemedi.

KARİYERİ BOYUNCA 276 MAÇA ÇIKTI

Kariyeri boyunca 276 maça çıkan deneyimli defans oyuncusu Djourou, 3 gol atma başarısı elde etti. İsviçre Milli Takım formasıyla da 55 maça çıkan oyuncu sadece 1 gol attı. Alman kulübü Hamburg'da geçen sezon ligde 14 maçta görev alan 30 yaşındaki defans oyuncusu, Almanya Kupası'nda da 2 maçta forma giydi.

“ANTALYASPOR'UN 8. TRANSFERİ”

Djourou, kırmızı-beyazlıların 8. transferi oldu. Antalyaspor daha önce, Boffin, Maicon, Aydın Karabulut, Jeremy Menez, Musa Nizam, Salih Dursun ve Drole'u kadrosuna katmıştı.

Kaynak: İHA