'Umarım Şampiyonayı Birinci Sırada Bitiririz'

Castrol Ford Team Türkiye Takım Direktörü Serdar Bostancı:'Türkiye'de bizim için kazanılacak fazla bir şey kalmadı. 2012 yılında Doğu Avrupa şampiyonluğu, 2015 yılında ise Avrupa Kupası'nı kazandık' Ralli pilotu Murat Bostancı:'Umarım herkes bizim arkamızda olur. Biz de arkamızdakilerin yüzünü kara çıkarmayız ve şampiyonayı zirvede sonlandırırız'

MURAT KELEŞ - Avrupa Ralli Şampiyonası'nda yarışan tek Türk takımı Castrol Ford Team Türkiye'nin takım direktörü Serdar Bostancı, sene sonunda şampiyonayı birincilikle bitirmek istediklerini söyledi.

Bostancı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Castrol Ford Team Türkiye olarak Avrupa Ralli Şampiyonası'nda takımlar şampiyonasında lider durumda olduklarını belirterek, 'Onlarca defa Türkiye pilotlar ve takımlar şampiyonlukları kazandık. Türkiye'de bizim için kazanılacak fazla bir şey kalmadı. 2012 yılında Doğu Avrupa şampiyonu, 2015 yılında ise Avrupa Kupası'nı kazandık.' dedi.

Avrupa Ralli Şampiyonası'nda Polonya'nın ardından Çekya Rallisi olacağını hatırlatan Serdar Bostancı, 'Çekya Rallisi, Avrupa'daki ralliler arasında çok önemli bir yere sahip. Şampiyona Letonya'da yapılacak ralli ile sona erecek. Umarım sene sonunda şampiyonayı birinci sırada bitiririz.' diye konuştu.

Takım olarak kendi pilotlarını kendilerinin yetiştirdiğini vurgulayan Bostancı, 'Tam 20 senedir bu takım var. Sürekli altyapımızdan pilotlar yetişiyor. Şu anda takımda Avrupa Şampiyonası'nda tecrübeli pilotumuz Murat Bostancı ve genç pilotumuz Buğra Banaz var. Ama onların haricinde deneyim kazanan altyapımızda sürekli yarıştırdığımız 4-5 tane daha genç pilotumuz bulunuyor.' ifadelerini kullandı.

- Yarış araçlarının değeri 1 milyon liradan fazla

Değeri 1 milyon liradan fazla olan yarış araçlarının lastiklerinin ise Türkiye'de üretildiğini söyleyen Bostancı, 'Biz Türkiye'de üretilen Pirelli'nin motor sporları lastiklerini kullanıyoruz. Bu lastiklerin tamamı Türkiye'de üretiliyor. Yarışta başarı elde edebilmek için lastik çok önemli bir faktör. Bizim kullandığımız lastiklerin ömrü 50 kilometre. Bu kilometre sonunda lastik bitiyor. Nedeni ise lastik yola iyi tutunduğu için ömrü kısa oluyor. Her otomobil ortalama 20 lastik kullanıyor.' değerlendirmesinde bulundu.

- Murat Bostancı: 'Umarım herkes bizim arkamızda olur'

Serdar Bostancı'nın oğlu olan ve yarışlarda Türkiye'yi temsil eden pilot Murat Bostancı ise zor bir şampiyonanın içerisinde olduklarının altını çizerek, 'Futboldan örnek verirsek şu anda yarıştığımız şampiyona, Şampiyonlar Ligi. İçinde bulunduğumuz şampiyona bizim de sınırlarımızı zorlayan bir organizasyon. Önceki yarışlar gibi bundan sonraki yarışlar da çok zor. Çekya ve Letonya var. Şampiyonada liderliğimi korumaya çalışacağım ama hiç kolay değil. Umarım herkes bizim arkamızda olur. Biz de arkamızdakilerin yüzünü kara çıkarmayız ve şampiyonayı zirvede sonlandırırız.' şeklinde konuştu.

- 'Şu an şampiyonada lideriz'

Sezona başlarken ilk beşte olmayı bile hayal etmediklerini dile getiren Murat Bostancı, şunları kaydetti:

'40'a yakın takım var ve bu takımların hepsi çok iyi. Biz 'ilk yılımızda bu takımların arasında ilk 10'a girersek başarıdır' diyorduk. Şu an şampiyonada lideriz. Bunda ilk 4 yarışın içerisinde bize yakın ve alışık olduğumuz yarışlar olmasının da etkisi var. Bunlardan biri Yunanistan diğeri ise Kıbrıs Rallisi. Bundan sonraki yarışlar çok zor. Rakiplerimizin çok alışkın olduğu yarışlar. Şampiyonada ilk 3'te olursak, çok mutlu bitiririz seneyi. Belki bakarsanız liderliğimizi korur ve senenin sonunda Türkiye'ye şampiyonluk getiririz.'

Yardımcı pilot Onur Vatansever ise pilot Murat Bostancı ile uyum içinde çalıştıklarını ve birbirlerini tamamladıklarını aktararak, 'Birbirimize uyumu sağlayabilmek için sürekli not antrenmanları yapıyoruz. Fazla vakit geçirdikçe ve fazla çalıştıkça arabanın içindeki uyum ortaya çıkıyor. Arabanın içinde uyum iyi olduğunda başarı geliyor.' diye konuştu.

Kaynak: AA