Gaziantep'te Karate Şampiyonası

Türkiye Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Karate Şampiyonasının son gününde milli takım seçmeleri yapıldı Şampiyonada, 10 altın, 13 gümüş ve 30 bronz madalya toplayan İstanbul en başarılı il oldu.

Gaziantep'te düzenlenen Türkiye Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Karate Şampiyonası'nın son gününde milli takım seçmeleri yapıldı.

Karataş Spor Salonu'nda düzenlenen ve 4 gün süren şampiyonaya, 50 ilden bin 450 sporcu katıldı.

Şampiyonanın son gününde ise sporcular, 26-29 Ekim'de İspanya'da yapılacak Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Dünya Karate Şampiyonası'na katılacak milli takım seçmeleri için tatamiye çıktı.

Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, yaptığı açıklamada, dünya şampiyonası öncesi milli takımın hazır olduğunu belirtti.

Şampiyonaya olan ilginin kendilerini memnun ettiğini ifade eden Delihasan, sporcuların birbirlerine denk mücadeleler sergilediklerini ve üst düzey performans gösterdiklerini kaydetti.

Delihasan, dünya şampiyonası için milli takımın da belirlendiğini dile getirerek, 'Ekim ayında İspanya'da yapılacak olan dünya şampiyonası öncesi teknik kurulumuz tarafından yapılan seçmelerde milli takımımızı belirledik. Çok iyi bir kadro oluşturduk. Yeni isimler milli takıma girmeyi başardı. Son dünya şampiyonasını dünya ikincisi olarak tamamlarken yedi dünya şampiyonu çıkarmıştık. Şimdiki hedefimiz bu başarının üstüne çıkmak.' açıklamasında bulundu.

Öte yandan, 288 erkek, 179 kadın sporcunun katıldığı gençler kategorisinde, erkekler ferdi katada Selahattin Güngel, kadınlarda ise Arzu Firdevs Koç birinci oldu.

Erkekler kumitede ise 55 kiloda Ferhat Canyurt, 61 kiloda Ömer Abdurrahim Özer, 68 kiloda Alican Sağır, 76 kiloda Enes Bulut, +76 kiloda ise Ömer Faruk Ateş altın madalyaya uzanan isimler oldu.

Kadınlar kumitede de 48 kiloda Rabia Elik, 53 kiloda İremnur Çelik, 59 kiloda Merve Saydemir ve +59 kiloda Betül Solak birinciliği elde etti.

Tamamlanan müsabakalar sonucunda 20 erkek, 18 kadın sporcu milli takıma seçildi.

- En başarılı il İstanbul oldu

Bu arada, şampiyonada, 10 altın, 13 gümüş ve 30 bronz madalya toplayan İstanbul en başarılı il oldu.

Ankara 3 altın, 3 gümüş ve 5 bronz madalya kazanarak ikincilik koltuğuna oturmayı başarırken, 3 altın, 3 gümüş, 4 bronz madalya ile Kocaeli üçüncülüğü elde etti.

Kaynak: AA