Feslikan Güreşleri'nde Finalin Adı Belli Oldu

Konyaaltı Belediyesi’nin bin 830 rakımda bulunan Feslikan Yaylası’nda düzenlediği 20. Yaz Şenlikleri kapsamında yapılan yağlı güreşlerde finalin adı Orhan Okulu ve Fatih Atlı oldu. İsmail Balaban ile Orhan Okulu arasında oynanan yarı final maçının ardından İsmail Balaban arasında tartışma yaşandı.

İki yıl önce ülkede şehitlerin olması, geçen sene de 15 Temmuz’da meydana gelen Hain FETÖ darbe teşebbüsü nedeniyle yapılmayan Konyaaltı Belediyesi Yaz Şenlikleri bu sene gerçekleştirildi.

20. Yaz Şenlikleri kapsamında düzenlenen Feslikan Yağlı Güreşleri’nde rakiplerini yenen Orhan Okulu ile Fatih Atlı finale kalan isimler oldu. İsmail Balaban ile Orhan Okulu arasında yapılan mücadelenin normal süresinde iki güreşçi birbirlerine üstünlük sağlayamadı. Altın puana geçilen güreşte Orhan Okulu, İsmail Balaban’a karşı üstünlük sağlayınca finale kaldı. İki sporcu arasındaki güreş yaklaşık olarak 1,5 saat sürdü. Diğer yarı finalist Mustafa Batu ile Fatih Atlı arasındaki mücadelede ise Fatih Atlı puanlamayla rakibini yendi.

İsmail Balaban ile Orhan Okulu arasındaki maçın sona ermesinin ardından İsmail Balaban hakem heyetine Orhan Okulu’nun puan almadan önce kendisinin puan aldığı yönünde itirazlarda bulundu. İsmail Balaban, rakibi Orhan Okulu’nun 3 pozisyonda yere değdiğini söyledi.

Hakem heyeti itiraz üzerine kamera kayıtlarına bakma kararı aldı. Kamera kayıtlarını kontrol eden hakem heyeti İsmail Balaban’ın rakibine karşı herhangi bir hakimiyeti olmadığından dolayı puan yoktur diye hükmetti. Orhan Okulu’nun puan aldığını ve galip geldiğinin hakemler tarafından söylenmesinin ardından 656. Edirne Kırkpınar Başpehlivanı olan İsmail Balaban, hakem heyetine itirazlarda bulunarak platforma çıktı. Burada hakemlere itirazlarını sürdüren İsmail Balaban, hakem heyetinin üzerine yürüdü. Balaban, hakemlere puanı kendisinin aldığını ve hata yaptıklarını dile getirdi. İsmail Balaban hakemlerin üzerine yürümeye devam edince arkadaşları Balaban’ı zorlukla platformdan indirdi. Güreş alanının arkasına götürülen Balaban, yine hakem heyetinin yanına gitmek istediyse de arkadaşları izin vermedi.

Kaynak: İHA