Türkiye Enduro Ve ATV Şampiyonaları

Muğla'nın Bodrum ilçesinde düzenlenen Türkiye Enduro Şampiyonası'nın üçüncü ayağı ile Türkiye ATV Şampiyonası'nın ikinci ayak mücadelesi başladı.

Türkiye Enduro Şampiyonası'nın 3'üncü ayağı ile Türkiye ATV Şampiyonası'nın 2'nci ayak mücadelesi, Muğla'nın Bodrum ilçesinde başladı.

Türkiye Motosiklet Federasyonunca düzenlenen organizasyon, Bodrum Belediye Meydanı'nda magazin startının ardından, Kızılağaç mevkisindeki parkurda antrenman ve sıralama turlarıyla devam etti. Yarışlara, enduroda 65 , ATV'de ise 14 sporcu katıldı.

Antrenman turlarının ardından sıralama turları heyecanlı anlar yaşattı. Enduroda 4.11.66'lık derecesiyle İzzet Kazdal, ATV'de ise 4.17.22'lik derecesiyle Mehmet Saygın sıralamada birinci oldu.

Sekiz kategoride yarışacak motosikletliler toplamda 14,8 kilometrelik parkurda 3 kategoride yarışacak, ATV sporcuları ise 11 kilometrelik parkurda mücadele edecek.

- İlk kez gece yarışı düzenlendi

Sporcular, enduro ve ATV'de ilk kez gece gerçekleştirileceği kaydedilen mücadeleye katılacak. Sıralama turları tamamlanan organizasyonda süper test etabı mücadelesi hava karardıktan sonra başladı.

Yarışçılar, bu etaptaki mücadelesinde 2 kilometrelik ekstrem test parkurunda iki tur atacak.

İki ayrı yarışın yapıldığı parkurun hazırlanmasına katkıda bulunan Halikarnas Motorsporları Kulübü'nün Başkanı Faysal Şefkatlioğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilk defa enduro ve ATV'de gece yarışı düzenlendiğini söyledi.

Süper test etabı gece yarısından önce tamamlanması planlanan yarışlar, yarın sona erecek.

Kaynak: AA