Büyükşehir Belediyesi Ve Aski Güreş Takımı Sporcuları, Festival Alanında 'Kırkpınar' Heyecanı Yaşattı

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği, “7. Uluslararası Büyük Ankara Festivali”, birbirinden değişik ve etkileyici etkinliklerle sürüyor. Festivalde, Büyükşehir Belediyesi’nin güreşçileri ziyaretçilere yağlı güreş heyecanı yaşattılar.

Festival alanının çim zeminine kurulan “Er Meydanı”na mehter marşları eşliğinde gelen dünyaca ünlü güreşçilerinin yetiştiği ASKİ ve Büyükşehir Belediyesi Ankaraspor’un altyapılarında yetişen güreşçiler “Kıspet” giyip “Peşrev” çekerek çıktıkları çayırda gösteri amaçlı yağlı güreş müsabakaları gerçekleştirdiler.

Sürekli yağan yağmura rağmen zorlu mücadeleler veren güreşçilerin yağlı vücutlarının zorlaştırdığı gösterileri kıran kırana geçti. Güreşçilerin, müsabakalarda yaptıkları oyunlar ve azimleri, izleyicilere adeta Kırkpınar’ı aratmayan sahneler yaşattı.

Yıldızlar-gençler ve büyükler kategorilerinde çayıra çıkan güreşçiler, gerçek müsabakalarda olduğu gibi hakemlerin gözetiminde mücadelelerini sürdürdüler. “Cazgırlar”ın sık sık destek verdiği sporcular yorucu müsabakaların ardından seyircilerin ve takım arkadaşlarının alkışlarıyla moral buldular.

Kaynak: İHA