Atlı Okçulukta Yarı Final Heyecanı

Denizli’de düzenlenen Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Atlı Okçuluk Türkiye Şampiyonası yarı final müsabakaların ilk etabı tamamlandı.

Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu tarafından düzenlenen Atlı Okçuluk Türkiye Şampiyonası yarı final müsabakalarının ilk etabı yapıldı. Denizli Büyükşehir Belediyesi Geleneksel Türk Spor Oyunları Kompleksi’nde yapılan müsabakalarda 38 sipahi yer aldı. Kabak, Türk ve Kara kategorilerinde yarışan sporcular arasında genel klasmanda ilk 3’e giren sporculara Denizli Kupası verilecek. Yarı final müsabakalarının ardından yeterli puan alanlar finallere yükselmeye hak kazanacak.

Yapılan müsabakaların ilk etabını AK Parti Denizli Milletvekili Cahit Özkan, Denizli Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan vatandaşlar ve sporcular katıldı.

Müsabakalara verilen arada milletvekili Cahit Özkan, at üzerinde selamlama turu yaptı. Selamlama turunun ardından kulvarda ok atışı yaptı.

Yarın sona erecek müsabakalarla ilgili bir açıklama yapan Denizli Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, “Bugün burada atlı okçuluk ve yarı final yarışmaları yapıyoruz. Buradan çıkacak takımlar Türkiye Şampiyonası’nda finallerde yarışacaklar. Bu bir yarı final müsabakası, 38 tane sipahi var, içlerinde Denizli’den sporcularımız da var. Böyle bir yarışma Denizli’de ilk defa yapılıyor, daha önce atlı cirit yarışları yaptık ama atlı okçuluk yapılmamıştı. Bugün ilk defa böyle bir yarışma yapıyoruz ümit ederim Denizlililer de burada güzel bir gün geçiriyorlardır. Hakikaten gördük ki bir cumartesi günü Denizlililer bu etkinliğe ilgi gösteriyorlar. Çocuklarına hem geleneksel sporlar ile ilgili bilgi de vermiş oluyoruz, onlara bu sevgiyi aşılıyoruz. Türklere bakarsak geçmişimiz uzun yıllar bozkırda at sırtında geçti. 38 sipahi var şuanda yarışma anında da katılabilir. Yarışmalar yarın da var. Puanlama usulüyle buradan çıkacak yarışmacılar Türkiye şampiyonasında finallerde yarışacaklar. Finallerin yeri henüz belli değil daha sonra ki tarihlerde duyurulacaktır. Böyle bir tesis Türkiye’de tek başka bir yerde yok eğer burada olursa biz yine en iyi ev sahipliğimizi yapacağız” diye konuştu.

Kaynak: İHA