Tribünlerde Başladı, Artık Evlenecekler İçin Pankart Hazırlıyor

Eskişehir’de sevdiği kişiye pankart ile evlilik teklifi yapmak isteyenler, Eskişehirspor tribünlerinde pankart yapmayı öğrenen Emre Angı’nın yolunu tutuyor.

Eskişehirspor maçlarında takım için hazırladığı pankartları gelen istekler üzerine arkadaş çevresine de özel günleri için hazırlamaya başlayan Emre Angı, evlenme teklifi yapmak isteyenlerin vazgeçilmez pankartçısı haline geldi. Tribünde pankart yapmayı öğrenip bu işi farklı bir boyuta taşıyan Angı, çoğunlukla Porsuk Çayı’nda pankartlı yapılan sürpriz evlenme tekliflerinin pankartlarını hazırlamak için saatlerce, bazen günlerce uğraştığını söyledi.

Pankart hazırlamayı Eskişehirspor tribünlerinden öğrendiğini ifade eden Angı, “Bu işlere Eskişehirspor taraftarı olarak Eskişehirspor için yaptığımız pankart çalışmalarında ağabeylerimizden, arkadaşlarımızdan, bu konuda yeteneği olan kişilerden gördüğümüz kadarıyla başladık. Pankartların yapım aşamaları, süreleri değişkenlik gösteriyor. Burada en önemli iki etken, detay ve pankartın ebatları. Uygulama esnasında sprey boyayla yaptığımız takdirde 15 dakikada bitebilecek bir pankartta yapabilirsiniz. Fırçayla çok detaylı 20 metre pankart yaptığımızda kişi sayısını da fazla tutarak 3-5 gün çalıştığımız olabilir. Evlenme teklifi noktasında teklif edeceği kişiyi yemeğe götürmekten ziyade farklı, coşkulu bir teklif arayışında olan kişiler arkadaşlarımıza nasıl yapabiliriz diye soruyorlar. Bizde tribünden olduğumuz için aklımıza direkt pankart, meşale, sis bombası o tarz materyaller geliyor. Onları insanlara tavsiye ettik. Bu şekilde farklı bir teklif noktası oluşturduk. Arkadaş çevremizle başladık. Bir yerden sonra ciddi anlamda görsel olarak, farklılık olarak, coşku olarak farklı bir seviyeye taşıdı evlilik tekliflerini. Amatörce böyle arkadaş ortamı, halkın içinde ansızın gelişen teklifler oldu. Bunu görenler silsile yoluyla o ondan duydu, o ondan fotoğrafını gördü. Böyle böyle bize ulaştı bunlar. Kimisi evlenme teklifi için, kimisi hata yaptıysa arkadaşına karşı pişmanlığından ötürü, kimisi değer verdiği bir insana jest amaçlı ve doğum günü kutlamaları tarzında istekler oldu. Bulundukları durumu bir şekilde mesaj olarak aktarmak için bu yolu seçebiliyorlar. Çalışmalara başta Eskişehir olarak başladık. Ankara’da Eymir Gölü’nde evlenme teklifi için ve Nevşehir Avanos’a gönderdiğimiz pankartlar oldu. Böyle bir şey olduğunu insan farklı bir ülkeden de duysa, teknoloji ve ulaşımın sıkıntı olmadığı bir devirdeyiz neticesinde, o anlamda her yere değebilir” dedi.



“Yazgım olur musun şeklinde bir kelime oyunu yapmıştık”

Evlenme teklifi için pankart hazırlatmak isteyenlere fikir verme konusunda yardımcı olduklarını belirten Angı, “Fikri olmayanlara tribünsel kafa yapısındaki arkadaşlarımızla bir yerden bir şey yakalayıp yardımcı oluyoruz. Bazısının soy isminden, bazısının sevdiği şarkıdan, hayatında özel bir kelime üzerinden, bir simge üzerinden gidilebiliyor. Bu çalışmalara örnek vermek gerekirse klasik düz bir şekilde sorduğu soruyu pankarta yansıtıp ‘Benimle evlenir misin?’ diye yazdıranlar da var. Bundan ziyade biraz daha farklı olsun, kendimden bir şeyler katayım, benim olduğu yüzde yüz belli olsun diyenler de var. Bir arkadaşın soy ismi Yazgı’ydı. Onun teklifinde ‘Yazgım olur musun?’ şeklinde bir kelime oyunu yapmıştık. Onun dışında şarkı sözlerinden isteklerde bulunabiliyor. Yine aynı şekilde soy ismi Mutlu olup, ‘Gel evet de mutlu olalım’ o tarz kalıplaşmış taslaklardan ziyade, bu tarz farklı şeyler bulunduğunda bizim açımızdan da daha güzel oluyor bu farklılık. Onlar açısından da kendilerine özgün bir şey olmuş oluyor. Şehir dışında Eskişehir’e gezmeye gidelim gibisinden kız arkadaşıyla konuşup otobüs, tren ya da kendi araçlarıyla gelip ansızın teklif eden kişiler de çoğaldı. Eskişehir’de bir nevi evlilik teklifi turizminden böyle bir akımda oluştu diyebiliriz” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA