Şampiyon Güreşçinin Hedefi Olimpiyatlar

2016 Okul Sporları Olimpiyatları'nda şampiyon olan milli güreşçi Nur Çınar, 2020 Tokyo Olimpiyatları'nı hedefliyor Nur: 'Çalışmalarımı sürdürüyorum. 2020 Tokyo Olimpiyatları'nı çok istiyorum. O olmazsa 2024, yapana kadar durmayacağım'

Trabzon'da geçen yıl düzenlenen Okul Sporları Olimpiyatları'nda (Gymnasiade 2016) 51 kiloda şampiyon olan İçelli milli güreşçi Nur Çınar, 2020 Tokyo Olimpiyatları hedefi için çalışmalarını sürdürüyor.

Nur Çınar, Anamur'da düzenlenen Kültür ve Muz Festivali'nde, İçel Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ve Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe ile bir araya geldi.

Kocamaz, başarılarından dolayı Nur'u tebrik ederek, 'Anamurlu olması, İçelli olması bizim için gurur vesilesi. Ama daha işin başında. İnşallah daha büyük başarılara imza atar. Kendi yaş grubunda dünya şampiyonu olması küçümsenecek başarı değil. İnşallah İçel'den yeni bayan güreşçilerimiz çıkar.' diye konuştu.

Türe de kadınların fazla rağbet göstermediği güreşte, Anamur'dan başarılı bir sporcu yetişmesinin sevindirici olduğunu ifade etti.

Milli güreşçi Nur, 14 yaşında beden eğitimi öğretmeni olan ağabeyinin teşvikiyle güreşe başladığını ve her yıl milli takıma seçildiğini söyledi.

Balkan Şampiyonası'nda üçüncülük ve Gymnasiade 2016'da da şampiyonluk yaşadığını anlatan Nur, 'Bu yıl belimde fıtık başlangıcı var. Şu anda fizik tedavi görüyorum. Bu aralar performansım düştü ama toparlayacağım. Çalışmalarımı sürdürüyorum. 2020 Tokyo Olimpiyatları'nı çok istiyorum. O olmazsa 2024, yapana kadar durmayacağım.' diye konuştu.

Üniversitede antrenörlük eğitimini de sürdürdüğünü ifade eden Nur, şöyle konuştu:

'Üniversiteyi bitirdikten sonra Anamur'da bir kulüp açmayı düşünüyorum. Bayan güreşinin ilerlemesini, kız çocuklarını spora yönlendirmeyi istiyorum. Sadece voleybolun, futbolun değil, güreşin de ilerlemesini istiyorum. Kızların kendi ayakları üzerinde durabilmesini istiyorum. Güreşçilerin en büyük eksiği sponsor. Antrenmanların yanı sıra beslenme, gıda takviyeleri, uyku düzeni, milli takım dışındaki çalışma ve maçlar büyük bütçe istiyor. Destek verilirse daha iyi yerlere geleceğimize eminim. Bu konuda büyüklerimizden destek istiyoruz.'

Öte yandan, Büyükşehir Belediye Başkanı Kocamaz, Nur Çınar'a altın hediye etti.

Kaynak: AA