Pehlivan Evine Dönmekten Mutlu

Gençlerbirliği'nden geçen sezon Adanaspor'a kiralanan genç futbolcu Halil İbrahim Pehlivan: 'Tekrar evime, Gençlerbirliği'ne döndüğüm için çok mutluyum' 'Nereye koyarlarsa futbolcu olarak biz de orada elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışırız'.

MUSA SAMUR - Süper Lig ekiplerinden Gençlerbirliği altyapısında yetiştikten sonra A takıma yükselen ancak geçen sezon Adanaspor'a kiralık gönderilen genç defans oyuncusu Halil İbrahim Pehlivan, kısa süreli ayrılığın kendisi için büyük tecrübe olduğunu söyledi.

Halil İbrahim, AA muhabirine yaptığı açıklamada sezon öncesi Ankara ve Hollanda'da yaptıkları kamplarda iyi çalıştıklarını ve sezon hazırlıklarına İlhan Cavcav Tesisleri'nde devam ettiklerini dile getirdi.

Hollanda kampında önemli takımlara karşı zorlu maçlar yaptıklarını belirten 24 yaşındaki Halil İbrahim, 'Takım olarak iyi çalıştık. Çok kaliteli takımlarla maçlar oynadık. Kendimizi görmek açısından bu çok iyi oldu. Yeni transferlerimizin uyum sağlaması için de bu karşılaşmalar çok önemliydi.' ifadelerini kullandı.

Kamplarda ve antrenmanlarda elinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştığını aktaran Halil İbrahim, 'Sağ olsun hocamız da bütün hazırlık maçlarında bana şans verdi. En iyi şekilde değerlendirdiğimi düşünüyorum. İnşallah önce Türkiye Spor Yazarları Derneğinin turnuvasında sonra da Süper Lig'de de aynı performansı sergilerim.' diye konuştu.

- 'Adanaspor çok büyük bir tecrübe'

Genç futbolcu, teknik direktör Ümit Özat'ın kendisine şans verdiğini ve bunu değerlendirmek için bütün gücüyle çalıştığını dile getirdi.

Ümit Özat'ın kendisine verdiği öğütlerin önemini Adanaspor'dan döndükten sonra daha iyi anladığını ifade eden Halil İbrahim, 'Aslında benim için Adanaspor çok büyük bir tecrübe oldu her anlamda. Orada çok güzel anılar da yaşadım, kötü anılarım da oldu. Tekrar evime, Gençlerbirliği'ne döndüğüm için çok mutluyum.' diye konuştu.

- 'Sol stoperde oynayacağım gibi görünüyor'

Halil İbrahim, Ümit Özat'ın hazırlık maçlarında kendisini sol stoper ve sol bek pozisyonlarında oynattığını söyledi.

'Şu an sol stoperde oynayacağım gibi görünüyor.' diyen Halil İbrahim, sözlerini şöyle tamamladı:

'Daha önce Stuart Baxter beni orta sahada denedi. Onunla birebir konuşmalarımızda nasıl oynamam gerektiğini bana anlattı. O bölgede de elimden geleni yaptım. Yani futbolcu olarak nereye koysalar biz de orada elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışırız.'

Kaynak: AA